Sněmovna je opět kompletní: Místo Sobotky nastoupil Roman Sklenák

10.04.2018 14:31

Sněmovna je po dnešku opět kompletní. V úvodu schůze složil poslanecký slib někdejší člen dolní komory a nynější tajemník klubu ČSSD Roman Sklenák a ujal se mandátu. Sklenák ve Sněmovně nahradil někdejšího premiéra a předsedu sociální demokracie Bohuslava Sobotku, jenž na funkci rezignoval ke konci března, připomněla ČTK.

Sněmovna je opět kompletní: Místo Sobotky nastoupil Roman Sklenák
Foto: Twitter
Popisek: Bohuslav Sobotka jede metrem. Foto koluje po sociálních sítích

Sklenák se stal znovu poslancem za jižní Moravu zhruba po půl roce. Ještě před složením slibu mu předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) předal osvědčení o vzniku mandátu, změnu v poslaneckých lavicích projednal i mandátový a imunitní výbor.

Sobotka, který patřil ke kritikům případné vládní spolupráce sociální demokracie s hnutím ANO, zůstal řadovým členem ČSSD. Nyní se chce věnovat, jak uvedl již dříve, svým synům a vzdělávání. O dalších pracovních plánech by chtěl mít jasno příští rok.

Ve Sněmovně Sobotka vedl delegaci Parlamentu do Středoevropské iniciativy, byl místopředsedou výboru pro životní prostředí a členem sociálního výboru. Sociální demokraté by měli podle zvyklostí navrhnout  jiného kandidáta nebo kandidáty.

Sobotka je již čtvrtým poslancem, který v nynějším volebním období složil mandát. Hned na listopadové ustavující schůzi rezignovali středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), její liberecký kolega Martin Půta (STAN) a bývalý senátor Jiří Hlavatý (za ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…