Sobotka: Evropa musí kvůli terorismu posílit spolupráci

29.06.2016 6:22

Útoky v Turecku Evropě znovu připomněly nebezpečí terorismu, které nesmíme podceňovat a nesmíme na něj zapomenout ani ve stínu nynější debaty o brexitu, uvedl v noci na dnešek po skončení summitu EU v Bruselu český premiér Bohuslav Sobotka. Evropa podle něj musí kvůli boji s terorismem posílit spolupráci mezi jednotlivými členskými státy. Úterní útok na letišti v Istanbulu si vyžádal desítky mrtvých a zraněných.

Sobotka: Evropa musí kvůli terorismu posílit spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Jak Sobotka v bezprostřední reakci na atentát uvedl, příslušná doporučení ohledně cest do Turecka vydá brzy ministerstvo zahraničí. "Až budeme dnes debatovat o budoucnosti Evropské unie, o tom, co musíme učinit, tak jedním z důležitých témat, které ČR vidí, je právě otázka zajištění bezpečnosti," uvedl český premiér. "Evropa musí být schopna zajistit svým občanům bezpečnost, včetně bezpečnosti před teroristickými útoky," dodal s tím, že jestliže je třeba někde posílit spolupráci, je to právě otázka boje s terorismem.

Předseda české vlády rovněž poznamenal, že k útoku došlo na letišti, což potvrzuje, že vláda v Praze dělá dobře, když se zabývá posílením kritické infrastruktury v hlavním městě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…