Sobotka bude v pondělí bilancovat se Stropnickým a Zaorálkem

24.08.2017 23:11

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude v pondělí pokračovat v bilančních schůzkách s ministry u příležitosti závěru současného funkčního období. O splněných i nedokončených závazcích z vládního programu bude mluvit s ministry obrany Martinem Stropnickým (ANO) a zahraničí Lubomírem Zaorálkem (ČSSD), informoval dnes ČTK Úřad vlády.

Sobotka bude v pondělí bilancovat se Stropnickým a Zaorálkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka oba ministry navštíví v sídlech jejich úřadů. Za Stropnickým zamíří dopoledne na ministerstvo obrany, odpoledne ho přijme v Černínském paláci Zaorálek, který od Sobotky před dvěma měsíci převzal roli volebního lídra sociální demokracie. Podle Úřadu vlády by měl s oběma ministry Sobotka také definovat prioritní úkoly, kterými by se měla zabývat příští vláda.

Premiér zahájil kolečko bilančních schůzek v polovině července, kdy jednal s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou a ministrem kultury Danielem Hermanem (oba KDU-ČSL). Během tohoto týdne hodnotil práci ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové (za ANO) a ministra pro lidská práva Jana Chvojky (ČSSD).

Výsledkem jednání by měla být v září souhrnná zpráva, která zrekapituluje, jak velkou část programového prohlášení vláda splnila. Členové kabinetu chtějí také formulovat doporučení pro své nástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…