Sobotka je opět volný, soud ho rozvedl se ženou Olgou za čtvrt hodiny

24.09.2018 20:59

Bývalého premiéra a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku a Olgu Sobotkovou v pondělí po patnácti letech rozvedl Obvodní soud pro Prahu 5. Rozvodové jednání trvalo pouhých patnáct minut. K soudu se ani jeden z nich osobně nedostavil, jednat za sebe nechali své advokáty, kteří zopakovali, že obě strany souhlasí s nastavenými podmínkami, informoval server Novinky.cz.

Sobotka je opět volný, soud ho rozvedl se ženou Olgou za čtvrt hodiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Podle jejich právních zástupců se manželé dohodli na majetkovém vyrovnání a péči o dva nezletilé potomky včetně výživného. Podmínky prý navrhl někdejší premiér a jeho manželka Olga Sobotková na ně podle vyjádření advokátů přistoupila.

Smíchovský soudce Petr Pomahač tak měl se Sobotkovými jednodušší jednání. Začalo se krátce po 12:45 a tečku za jejich manželstvím udělal úderem třinácté hodiny. „Byly splněny všechny požadavky pro rozvodové řízení, soud ani nezkoumal příčiny návrhu,“ uvedl při vyhlášení rozsudku Pomahač.

Manželství Sobotkových trvalo celých patnáct let. Uzavřeli jej 19. dubna 2003 v Hluboké nad Vltavou. Odluku v manželství Sobotkovi oznámili už loni v červnu. Jako důvody odloučení tehdy uvedli dlouhodobý tlak, kterému byl ve svém životě politika Sobotka vystaven jak sám, tak i jeho nejbližší okolí.

„Oba k sobě nadále chováme hluboký respekt a přátelství, jež nám umožňují naši situaci řešit se vzájemným pochopením. Naším hlavním společným cílem je vytvořit pro naše děti takové prostředí, jež jim umožní nadále vyrůstat spokojeně a s účastí obou rodičů,“ uvedli loni ve společném prohlášení Sobotkovi.

Původní zdroj ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…