Sobotka nemusí být premiérem, zní už teď z ČSSD

27.10.2013 6:16

Sociální demokraté v předčasných volbách dosáhli neslavného vítězství s historicky nejnižším počtem hlasů od voličů. A už se začínají ozývat hlasy spolustraníků, kteří vyzývají předsedu Bohuslava Sobotku, aby z toho vyvodil patřičné důsledky. Premiérem by prý mohl být některý hejtman.

Sobotka nemusí být premiérem, zní už teď z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek s Bohuslavem Sobotkou

Člen ČSSD advokát Jiří Vyvadil na sociální síti Facebook vyjádřil názor, že Bohuslav Sobotka nemusí být premiérem. Nechť vyjednává o vládě, ale do pozice politicky nejsilnějšího muže v zemi by měl místo něj usednout Michal Hašek nebo Jiří Zimola. Vyvadil v této souvislosti prohlašuje, že Bohuslava Sobotku vždy podporoval, ale členové ČSSD zřejmě očekávali poněkud silnější volební výsledky. Sobotka by na to měl podle advokátova názoru adekvátně zareagovat.

„To neznamená, aby rezignoval na funkci předsedy ČSSD, nechť vede vyjednávací jednání. To je v pořádku, ale nechť ČSSD zváží, zda nakonec nenavrhne na premiéra nějaké jiné jméno a ten návrh by Slávek Sobotka měl podat sám. To by bylo důstojné. Zimola, Hašek...“ píše Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …