Sobotka po útoku v Barceloně: Cítím s rodinami obětí

18.08.2017 9:34

Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) označil najetí auta do lidí v Barceloně za další „odporný teroristický útok na nevinné“. Sdělil to na Twitteru. Na sociálních sítích odsoudili čin také další tuzemští politici. Útok, ke kterému se přihlásil Islámský stát, si vyžádal asi 13 mrtvých a osm desítek zraněných, připomíná ČTK.

Sobotka po útoku v Barceloně: Cítím s rodinami obětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

„Cítím s rodinami obětí a přeji brzké uzdravení zraněným,“ sdělil premiér na sociální síti. Podobně jako premiér se vyjádřil předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). „Odsuzuji odporný a zbabělý teroristický útok v Barceloně. Bohužel žádná bezpečnostní opatření nejsou stoprocentní, je ale dobře, že je stále posilujeme,“ uvedl na Twitteru.

„Musíme přejít od slov k činům a ten odporný terorismus zastavit,“ prohlásila v souvislosti s útokem ve Španělsku ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO). Jaké konkrétní činy by to měly být, neuvedla.

Na rušné třídě v Barceloně najela do lidí dodávka. K činu se poté přihlásila organizace Islámský stát, která ale bere za své v podstatě všechny incidenty podobného druhu páchané v posledních letech. Katalánská vláda potvrdila, že při útoku zemřelo asi 13 lidí a až 80 dalších bylo zraněno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…