Sobotka se propadl, Jiří Dienstbier se plazí při zemi

12.05.2016 11:07

Ministři sociální demokracie v čele s premiérem Bohuslavem Sobotkou se propadají v průzkumu důvěryhodnosti. Zřejmě na ně tak dopadá kauza Altner. Ukazuje to nejnovější průzkum agentury SANEP.

Sobotka se propadl, Jiří Dienstbier se plazí při zemi
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

Důvěru nejvíce ztratil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který je dle výsledků průzkumu až čtvrtým nejdůvěryhodnějším členem vlády. Nejvíce lidí důvěřuje ministru financí a předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi (40,6 procenta).

Celý průzkum najdete ZDE.

Na druhé příčce za Babišem se umístil ministr vnitra Milan Chovanec (40,4 %), který byl v březnu nejlépe hodnoceným členem vlády. Ztratil 0,8 %, za Babišem však zaostává pouze o dvě desetiny procenta. Babiš, i přesto že je první, oproti minulému průzkumu ztratil 0,3 %. 

Premiéra Bohuslava Sobotku odsunul na čtvrté místo ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Stropnický získal 37,9 % hlasů a oproti poslednímu průzkumu si polepšil o 1,5 procenta. Sobotka v průzkumu ztratil hned 2,9 procenta, drží tak důvěru 36,8 procenta dotázaných.

Nejhůře hodnoceným ministrem vládního kabinetu stále zůstává ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD), který má pouhých 12,2 %. Oproti březnu došlo k opětovnému poklesu jeho důvěry, a to o 0,3 procenta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…