Sobotka z ODS: Jsme členy NATO z rozhodnutí občanů. Konvoj USA nikoho nemůže vyprovokovat

18.03.2015 13:11

Místopředseda Senátu a člen ODS Přemysl Sobotka byl čtenářem Parlamentních listů dotázán, jestli zde existuje nějaká možnost, že bude přesunem konvoje přes východní a střední Evropu, včetně naší země, vyprovokované Rusko a mohou tak následovat nějaké obranné kroky z jeho strany. Obavy čtenář prý pociťuje, jelikož se stále hovoří o přesunu konvoje, nikoliv však o tom, proč se konvoj přesouvá a co bude následovat.

Sobotka z ODS: Jsme členy NATO z rozhodnutí občanů. Konvoj USA nikoho nemůže vyprovokovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka

Přemysl Sobotka čtenáře ujistil, že nevěří v to, „že takovýto přesun by měl kohokoliv provokovat,“ jelikož prý dochází pouze k návratu konvoje zpět na základnu v Německu. Vrací se tak prý z vojenského cvičení, které probíhalo v Pobaltí.

Další ze čtenářů se zeptal Přemysla Sobotky, zda to myslel zcela vážně, když prý prohlásil, že je Česká republika součástí Severoatlantické aliance dobrovolně, tedy že o vstupu do NATO rozhodli občané. Sobotka sebevědomě odpověděl s tím, že si je jist o svobodném rozhodnutí občanů, z důvodu legitimních svobodných voleb, které prý drtivě vyhrály strany, jež ve svém předvolebním programu podporovaly vstup České republiky do NATO. Považuje to tedy za vůli občanů, protože oni si vybrali ty strany, které byly pro vstup do této organizace. (Celá odpověď ZDE)

Přemysl Sobotka se také vyjádřil k názoru jednoho čtenáře, který ve své otázce uvedl, že strany jako ODS a TOP 09 ohrožují demokracii. Sobotka se však důrazně ohradil. Dle jeho názoru tyto strany demokracii neohrožují a nemůže si to prý myslet dokonce ani ten, kdo je demokrat a tyto strany nemá v oblibě. „TOP 09 i ODS jsou demokratické strany, respektují demokratická pravidla a mentalita těchto stran je demokratická,“ napsal ve své odpovědi, zde na ParlamentníchListech.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…