Sobotkův poradce řádí: Babišovy noviny si analýzu ke Kellerovi vycucaly z prstu

14.05.2014 20:40

Deník Referendum si vzal „na paškál“ nedávnou analýzu Lidových novin, ve které se praví, že Jan Keller v konečném důsledku poškozuje šance ČSSD uspět v eurovolbách. Autorka Kateřina Šafaříková se ve svém hodnocení odvolává i na vnitrostranickou analýzu ČSSD. Deník Referendum však zjistil, že žádná taková analýza neexistuje.

Sobotkův poradce řádí: Babišovy noviny si analýzu ke Kellerovi vycucaly z prstu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Keller

„O žádné analýze nevím, podle mých poznatků nic podobného neexistuje. Věc jsem si osobně prošetřil a nevím zároveň vůbec o nikom, ani v Lidovém domě, ani v grémiu ČSSD, ani na Úřadu vlády, kdo by si to, co napsaly Lidové noviny, myslel,“ uvedl pro Deník Referendum Oto Novotný, jeden z poradců premiéra Bohuslava Sobotky a bývalý šéf analytického oddělení v Lidovém domě.

Šafaříková přitom ve své textu prohlašuje, že dosazením Jana Kellera do čela kandidátky ČSSD odradila městskou levici, ale už nepřilákala radikálnější neměstské voliče, na což prý sázela. A ČSSD prý kvůli tomu míří k porážce. Keller prý totiž není příliš schopen čelit Pavlu Teličkovi. Průzkumy jí ale přisuzují druhé místo a je otázka, zda lze takový výsledek označit za pravdu. Deník navíc zjistil, že žádná písemná analýza, která by shrnovala podobné informace, neexistuje.

To ostatně připouští i sama Šafaříková. „Nebyla to písemná analýza, ale analýza situace ve vedení ČSSD a lidí okolo premiéra. Mluvila jsem se čtyřmi lidmi z čela strany a dvěma lidmi od Sobotky a všichni říkali varianty téhož,“ uvedla Šafaříková na přímý dotaz Deníku Referendum. Novotný k tomu ale dodává, že si to celé asi „vycucala z prstu“. A protože se text objevil v novinách, které patří Andreji Babišovi, nelze se prý ubránit úvaze, zda nešlo o tendenční text.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …