Sociální demokraté mají smysl pro humor. V Olomouci si nasadili tykadla

17.09.2012 16:44

S tykadly na hlavách zahájili členové ČSSD v Olomouci hlavní část kampaně před krajskými volbami. Reagují na to, že tykadla plní ve městě předvolební letáky i billboardy. Poprvé je politikům dokreslil před volbami v roce 2010 bývalý řidič olomouckého dopravního podniku Roman Smetana. Za to si již odpykal část trestu ve vězení a ke zbytku musí ještě nastoupit. Nyní strany nechávají tyto malůvky v klidu.

Sociální demokraté mají smysl pro humor. V Olomouci si nasadili tykadla
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Podle lídra kandidátky ČSSD Jiřího Rozbořila se takzvané tykadlení stalo součástí předvolebního klání v krajském městě. „Když už lidé nám politikům začali opět přimalovávat tykadla, rozhodli jsme se podpořit dobročinnou akci právě nákupem tykadel od nadace Světluška,“ vysvětlil. Podle něj strana chápe snahu některých jedinců projevit svůj názor na politiku, odmítá ale ničení majetku a neslušné piktogramy.

Těžištěm horké fáze kampaně budou mítinky. V centru Olomouce má ČSSD stánek, kde budou kandidáti i volební programy k dispozici do 13. října.

Strana chce v krajských volbách zvítězit. Ačkoliv před třemi měsíci prý měla strana nakročeno k většinové vládě nad kraji, nyní optimismus mírní. "Jde nám o co největší vítězství a vytvoření středolevé koalice. Hlavním cílem je, aby se nezopakovalo to, co se stalo před dvěma lety na olomoucké radnici," uvedl Rozbořil. Tehdy strana v komunálních volbách zvítězila, ale nakonec skončila v opozici.

Sociální demokraté slibují voličům, že pro ně zachovají kvalitní veřejné služby ve zdravotnictví, školství či dopravě. „Chceme peníze směřovat do míst, kde je největší nezaměstnanost, špatná dopravní dostupnost a služby nefungují, jak by měly. Jde zejména o Jesenicko, ale i Uničovsko, Hranicko a podobně, vše na bázi solidarity,“ uvedl Rozbořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…