Sociální demokraté ukazují, jak se nemá bojovat s oligarchy, uvádí slovenský list

28.04.2017 20:29

Jak se nemá bojovat s oligarchy? To podle slovenského listu Denník N předvádí česká sociální demokracie.

Sociální demokraté ukazují, jak se nemá bojovat s oligarchy, uvádí slovenský list
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Denník N sice uznává, že výhrady českých sociálních demokratů vůči podnikání koaličního partnera a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše jsou zcela oprávěné, poctivost jejich snažení o očistu veřejného života ovšem od základu zpochybňují blížící se volby a tříletá koaliční spolupráce obou stran.

Podle deníku tak Sobotka a jeho straničtí soudruzi předvádějí ten nejhorší způsob, jak proti oligarchům a populismu bojovat. „Dokud jim to vyhovuje a drží je to u moci, Babiše kryjí a napomáhají mu rozšiřovat svůj majetek a vliv v Česku. Otočí se proti němu, až když jim začne přerůstat přes hlavu a ohrožuje i jejich moc,“ poznamenal deník.

Podle listu pak Babišovi stačí na tuto zjevnou motivaci svých koaličních partnerů poukazovat a dělat tak ze sebe mučedníka a získávat další sympatizanty.

Deník také zarazilo, že koaliční spolupráci s Babišem si ČSSD donedávna pochvalovala a tvrdila, že Česko ještě nikdy nemělo tak stabilní a výkonnou vládu. Babiš, jak uvádí deník, byl přitom stejný. „Většina dnešních podezření ohledně jeho minulosti, způsobu podnikání i kolem toho, jak přišel ke svému majetku, to je známé velmi dlouho,“ píše deník.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…