Šok: Odvysíláno na ČT! Že Gorbačovovi nikdo neslíbil stopku na rozšiřování NATO? Je zde VIDEO, které dokazuje opak

26.06.2017 11:12

Byl dán Michailu Gorbačovovi slib, že se Severoatlantická aliance nebude již dále rozšiřovat na východ? O tom se spekuluje již dlouho. Někteří tvrdí, že jde pouze o ruskou propagandu, určitým důkazem však budiž film Poslední dny SSSR, jenž v minulosti odvysílala Česká televize a jehož úryvek se šíří po internetu.

Šok: Odvysíláno na ČT! Že Gorbačovovi nikdo neslíbil stopku na rozšiřování NATO? Je zde VIDEO, které dokazuje opak
Foto: tan, breaknews.com
Popisek: Michail Sergejevič Gorbačov, bývalý sovětský komunistický politik

„Bush tehdy prohlásil: Sovětský svaz už není naším nepřítelem. Já jsem s ním zcela souhlasil. Potřásli jsme si rukama a tímto gestem jsme symbolicky ukončili studenou válku. Pro obě strany to byl výrazný úspěch,“ vyprávěl Gorbačov v ukázce.

„Bushova administrativa mu sdělila: Všichni se shodneme, že se Německo musí sjednotit. Je to historická spravedlnost. Ale co s ním potom uděláme? Jedním z řešení bylo potvrdit setrvání sjednoceného Německa v NATO, kde by bylo pod kontrolou. To se však Gorbačovovi nelíbilo, byla by to příliš velká kapitulace. Byl následně ujištěn, že když sjednocené Německo zůstane v NATO, Severoatlantická aliance se už směrem na východ rozšiřovat nebude. Gorbačov se s tímto slibem spokojil,“ vypráví dále Stephen Cohen, poradce prezidenta Bushe.

„Důvěřoval Američanům a to byla chyba,“ dodal Cohen.

Film o historii Sovětského svazu je francouzským dokumentem, jenž hovoří především o posledních letech Michaila Gorbačova. Film v hodnocení na ČSFD.cz přesahuje 80 % kladného hodnocení diváků, viz ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…