Šok: Petra Buzková v TV o Zemanovi a volbách. To nikdo nečekal

12.01.2023 14:12 | Ze sítí

Advokátka a bývalá politička ČSSD Petra Buzková doufá, že na Hrad usedne ekonomka Danuše Nerudová, která podle Buzkové nejvíce akcentuje sociální témata. V tomto světle Buzková také chápe, proč odstoupivší Josef Středula podpořil právě Nerudovou. Ta by měla podle bývalé ministryně školství uklidit na Hradě nepořádek, který tam zbude po Miloši Zemanovi.

Šok: Petra Buzková v TV o Zemanovi a volbách. To nikdo nečekal
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Petra Buzková ve vysílání CNN Prima News

Buzková ve vysílání CNN Prima News podpořila Danuši Nerudovou a nelichotivě se vyjádřila o končícím prezidentovi Miloši Zemanovi. „Já Miloše Zemana hodnotit nemusím, protože ho razantně zhodnotila už celá řada i jiných lidí a každý si o tom může myslet co chce. Ale já můžu souhlasit s Josefem Klímou, který napsal článek o vlajce hanby. Myslím, že Zeman byl nejhorším prezidentem od roku 89 a nemám k tomu co dodat,“ uvedla rázně Buzková s tím, že nový prezident by neměl dělat některé věci, které rád dělal Miloš Zeman.

„Z Hradu by neměly zaznívat vulgarity, z Hradu by neměly přicházet hry, které jsou za hranicí Ústavy. Hrad by neměl podlézat východním mocnostem, Hrad by neměl zpochybňovat demokratické tajné služby, které slouží k bezpečnosti tohoto státu. A především prezident, to je člověk, který může udělat chybu nebo říci něco, co není pravda, ale měl by se za to umět omluvit. A to Miloš Zeman nikdy neuměl. A to jsou jen střípky toho, co bych si přála, aby budoucí prezident nedělal,“ pokračovala Buzková.

Největší pochybení bylo podle Buzkové v tom, jak se Zeman obecně jako prezident choval. „On jakoby naznačoval občanům, že když on nedodržuje Ústavu, tak ani oni nemusí. Zeman byl v tom konzistentní po celou dobu svého mandátu, rozdíl v obou funkčních obdobích byl maximálně ten, že v tom druhém už měl Zeman mnohem více tzv. pyžamových dnů,“ nebrala si Buzková servítky.

Anketa

Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta?

hlasovalo: 33861 lidí

„Já znám Miloše Zemana strašně dlouho a přijde mi, že on byl vždycky takový, už jako premiér. Ale jak se děje u každého člověka, k stáru se některé ty vlastnosti prohlubují. On nikdy nesnesl jakoukoliv kritiku, on měl vždycky pravdu a pokud si někdo myslel něco jiného, takovým člověkem on pohrdal,“ uvedla s tím, že Zeman prý jiné názory nepřijímal.

Končící prezident podle bývalé političky ještě do konce svého mandátu vymyslí něco, co lidi zvedne ze židlí. „Do konce mandátu, což bude v březnu, ještě určitě něco vymyslí, ať už to bude jmenování nového předsedy Ústavního soudu, ačkoliv k tomu vlastně pravomoc nemá, protože Pavel Rychetský končí až v srpnu. Pokud by Zemana napadlo ještě něco svěžího, tak to určitě udělá,“ dodala Buzková.

Ta v rozhovoru vyjádřila svoji podporu pro Danuši Nerudovou. Buzková mimo jiné chápe, proč předseda ČMKOS Josef Středula po svém překvapivém odstoupení podpořil právě Nerudovou. „Středula tím odstoupením udělal silné a důstojné gesto a myslím, že svoji podporu Danuši Nerudové jasně vysvětlil. „Ona v politice tlačí podobná témata jako on a tudíž by byl rád, kdyby se stala prezidentkou,“ vysvětlila.

„Nerudová ze všech kandidátů nejvíce staví na sociálních tématech, staví na tom, že prezident by měl jednat s vládou a vstupovat do sociálních témat a otevírat k nim veřejnou diskuzi. Proto mi to přijde od Josefa Středuly rozumné,“ dodala Buzková, která jako členka ČSSD také prosazovala sociální témata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

§§§ , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedatum , 12.01.2023 16:54:11
Další ubožačka.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…