Soud osvobodil Marine Le Penovou, nešířila nenávist. Zdravý rozum zvítězil, uvedl Okamura

06.05.2021 15:11

Francouzský soud v případě zveřejnění fotek činů teroristické organizace Islámský stát osvobodil političku Marine Le Penovou. Podle soudu byly sice záběry násilné, ale nešlo o šíření nenávisti. „Zdravý rozum naštěstí zvítězil,“ okomentoval předseda SPD Tomio Okamura rozhodnutí soudu.

Soud osvobodil Marine Le Penovou, nešířila nenávist. Zdravý rozum zvítězil, uvedl Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine le Pen

Marine Le Penová zveřejnila koncem roku 2015 na twitteru tři fotografie zachycující zavraždění rukojmí Islámského státu. Na jedné fotografii bylo i tělo amerického novináře Jamese Foleyho, kterého Islámský stát brutálně zavraždil v odvetě za americké nálety na své bojovníky v Iráku.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
„Obžaloba fakticky tvrdila, že tím, že zveřejnila zvěrstva Islámského státu na fotce, šířila nenávist! Takže když se postavíte proti těm, kteří šíří a praktikují nenávist, obžalují Vás ze šíření nenávisti! To je spravedlnost podle sluníčkářů. V tomto případě vše dopadlo dobře, ale je šokující, že Marine za něco takového byla vůbec před soudem,“ říká Okamura.
 
„Podobně je skandálně trestně stíhán i náš spojenec a bývalý italský ministr vnitra Matteo Salvini – je stíhán fakticky za to, že bránil Itálii proti nelegální imigraci! Musíme se postavit proti novodobé sluníčkářské totalitě, nebo nás budou zavírat za obranu svobody a naší vlasti,“ uzavřel předseda SPD. 
 
Matteo Salvini bude souzen za to, že v roce 2019 nedovolil lodi s migranty zakotvit a musela zůstat na moři 19 dní. Svoji vinu však odmítá s tím, že chránil svou zemi před nelegální migrací, jak mu to přikazovala italská ústava. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…