Soud pokračuje: Pozor na losovačky, varoval Sobotka Ratha v telefonu

14.01.2014 15:26

V úterý pokračoval soud s Davidem Rathem a dalšími obžalovanými v korupční kauze. Došlo i na telefonický odposlech rozhovoru mezi někdejším vlivným politikem ČSSD Rathem a předsedou strany Bohuslavem Sobotkou. Ten svého kolegu varoval, aby se zbavil podezřelých losovaček. V předvolebním boji by mu prý mohly uškodit. Zprávu přináší server Novinky.cz.

Soud pokračuje: Pozor na losovačky, varoval Sobotka Ratha v telefonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„V novinách se objevil útok, který se týká mladoboleslavské nemocnice a je tam napadáno losování jako způsob výběru,“ říká Sobotka Rathovi. ”Ať vás to zbytečně nepoškodí,“ varuje spolustraníka. Mohla by to využít i politická konkurence.

Rath se ale bránil, že by soutěže měly proběhnout dřív, než vstoupí v platnost nový zákon o výběrových řízeních, protože kvůli němu se podle Ratha nepodaří vysoutěžit už nic. Před soudem ale řekl, že se s kolegy v kraji dohodl na ukončení losovaček, protože čelil tlaku i z vlastní strany.

Spolupracující obviněná podnikatelka Ivana Salačová pak k jednomu rozhovoru s Petrem Kottem řekla, že úplatky v rozhovorech označovali např. jako králíky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…