Soud projedná žalobu na sociální centrum Klinika

21.09.2017 6:47

Obvodní soud pro Prahu 3 se dnes bude zabývat žalobou Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na Autonomní sociální centrum Klinika. Úřad po aktivistech požaduje téměř 360.000 korun za to, že budovu v Jeseniově ulici a pozemky využívali i poté, co jim skončila smlouva o výpůjčce do doby, než stát objekt převedl na Správu železniční a dopravní cesty (SŽDC). Aktivisté v budově zůstávají přes nedávné pravomocné rozhodnutí soudu, že mají objekt vyklidit.

Soud projedná žalobu na sociální centrum Klinika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace na podporu Autonomního sociálního centra Klinika, které nelegálně působí v objektu vlastněném Správou železniční dopravní cesty

Klinika v Jeseniově ulici pořádá přednášky, koncerty, dílny či jazykové kurzy, zaměřuje se také na pomoc migrantům. V minulosti se stala terčem útoku žhářů zřejmě ze strany extremistů, policie však případ odložila kvůli nedostatku důkazů. V objektu byla také několikrát nahlášena výbušnina, nikdy se žádná nenašla.

Objekt od státu SŽDC získala loni v říjnu. Do budovy chce po rekonstrukci přestěhovat část svých zaměstnanců. Aktivisté upozorňují na to, že stát se svým majetkem nenakládá dobře a objekt, ve kterém Klinika sídlí, několik let pod jeho správou chátral. Požadavek na vyklizení je podle nich v rozporu s dobrými mravy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…