Soud s Randákem kvůli zveřejnění odměn Nagyové bude, i když je ve vazbě

21.06.2013 15:04

Jana Nagyová je sice ve vazbě, ale stále zůstává hlavní svědkyní v případu bývalého šéfa zahraniční rozvědky Karla Randáka. Ještě když byla pravou rukou Petra Nečase, Úřad vlády podal na Randáka trestní oznámení kvůli zveřejnění její výplatnice.

Soud s Randákem kvůli zveřejnění odměn Nagyové bude, i když je ve vazbě
Foto: red
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

Na výplatní pásce tehdy byly stotisícové odměny. Kromě Karla Randáka čelí obžalobě i bývalá zaměstnankyně Úřadu vlády Lenka Pikorová.

Termín zahájení procesu u Obvodního soudu pro Prahu 1 je už příští středu. I když je Jana Nagyová ve vazbě, termín podle informací deníku Insider platí. Nikdo totiž nepožádal o to, aby se přeložil kvůli zatčení Nagyové. „Hlavní líčení bude konáno tak, jak bylo nařízeno,“ uvedla mluvčí soudu Lenka Cihlářová.

„Nejprve budou vyslechnuti obžalovaní,“ přiblížila Cihlářová. Druhým krokem bude, že předsedkyně senátu rozhodne, jaké svědky si pozve. Kromě Nagyové by před soudem měl vypovídat i Petr Nečas – jeho výpověď byla kdysi označena policií za klíčovou.

„Je to privátní věc pana Nečase, jestli byl předvolán, nevím,“ uvedl mluvčí vlády Jan Hrubeš. „Nedokážu si představit, jak ten soud bude probíhat, jestli ji převeze eskorta,“ říká k případu Nagyové Randák.

Ten byl obviněn na základě trestního oznámení, které podali zástupci Úřadu vlády. Výplatní pásky Nagyové zveřejnil na začátku loňského roku právě Insider, ukázalo se tak, že například za leden 2011 Nagyová inkasovala kromě základního platu sto tisíc korun. Randák se bude zpovídat z úniku informací.

reklama

autor: pan

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…