Soukromníci ve volbách zabodovali. Další integrace pravicových sil musí pokračovat, vyzývá Dvouletý

24.10.2017 17:08

Diskuse o další integraci pravicových stran v Česku by měla pokračovat. Je o tom přesvědčen krajský šéf Strany soukromníků ČR a zlínský krajský zastupitel Michal Dvouletý. Podle něho se ve sněmovních volbách na příkladu spojení ODS a Soukromníků ukázalo, že spolupráce má smysl a druhá nejsilnější formace v zemi bude garantem a oporou živnostníkům a drobným podnikatelům.

Soukromníci ve volbách zabodovali. Další integrace pravicových sil musí pokračovat, vyzývá Dvouletý
Foto: Archiv MD
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

„Pravice je roztříštěná a je dobře, že se opět začalo intenzivně mluvit o integraci a posílení schopnosti blížší spolupráce mezi pravicovými stranami. Snaží se o to Petr Fiala, za nos se chytají představitelé STAN, KDU-ČSL, ale i TOP 09, kteří možná propásli šanci na historický úspěch. A své o tom velmi dobře ví také Strana soukromníků. Právě Soukromníci a schopnost ODS poprvé ve své historii připustit takto těsnou předvolební spolupráci byly příčinou toho, že se ODS s podporou Soukromníků stala druhou nejsilnější politickou formací v naší zemi,“ připomíná Dvouletý ve svém zamyšlení.

Jak ODS, tak Soukromníci podle něho vyslali voličům dva důležité vzkazy. „Jednak to, že jsou schopni se spojit, domluvit a dobře spolupracovat, a jednak to, že Soukromníci mohou být skutečnými garanty a politickou sebeobranou pro statisíce živnostníků, malých podnikatelů a všech aktivních a pracovitých lidí v naší zemi,“ je přesvědčen.

„Určitě proto pokládám za správné pokračovat v diskusích o způsobech a modelech integrace pravicových demokratických sil. Nikdy není po volbách a ty komunální se již začaly opět přibližovat. Na rozdíl od těch parlamentních se určitě nebudou odehrávat podle jednoho střihu. Každá obec a město může přinést své možnosti spolupráce pravicových stran. Naší společnou motivací by pak měla být snaha čelit účelovému populismu a nedovolit monopolistům, aby ovládli také radnice,“ konstatuje Dvouletý.

Krajský šéf Soukromníků připomíná, že se ODS s podporou Soukromníků stala druhou nejsilnější politickou formací v zemi a získala důvěru téměř 573 tisíc občanů.

„A to pokládám za mimořádný a velmi cenný úspěch. Nedokázali jsme sice volby vyhrát a pohled na volební výsledky populistických a nesystémových stran nahání obavy o demokratický vývoj naší země, ale i přesto to pokládám za jasný důkaz toho, že integrace pravicových sil byla před letošními parlamentními volbami jediné možné a navíc racionální řešení,“ říká s tím, že kandidátům za SsČR scházelo jen skutečně pár hlasů ke zvolení do Sněmovny.

Soukromníci podle jeho slov zabodovali a mohou být spokojeni. „Dokázali mobilizovat všechny živnostníky, malé podnikatele a další aktivní a pracovité lidi, kterým vláda, kterou de facto řídil Andrej Babiš, za poslední čtyři roky naložila úplně nejvíce. Této skupině lidí totiž vyhlásila třídní boj. Soukromníci však jasně prokázali, že jsou na kandidátkách ODS jasnou a důvěryhodnou politickou sebeobranou všech aktivních a pracovitých lidí a jsou těmi, kteří jsou schopni garantovat, že v nově složené Poslanecké sněmovně bude opět někdo důsledně chránit zájmy malých proti útlaku velkých,“ dodává Michal Dvouletý.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…