Španělská policie zadržela íránského uprchlíka. V Německu zřejmě ubodal ženu

29.08.2018 22:22

Íránce podezřelého z ubodání Němky v Düsseldorfu na jihu Španělska zadržela policie. Útočník a oběť se znali. Německá média uvádějí, že útočníkem je muž, kterému byl přiznán status uprchlíka. Podle bulvárního listu Bild by mohla být motivem činu zhrzená láska, uvedl server Novinky.cz.

Španělská policie zadržela íránského uprchlíka. V Německu zřejmě ubodal ženu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Podezřelý čtyřiačtyřicetiletý muž z Íránu Alí S. v pondělí minulého týdne podle dosavadních poznatků vyšetřovatelů šestatřicetiletou ženu pronásledoval, načež ji zákeřně napadl a ubodal. Podle agentury DPA to ve středu oznámily policie a státní zastupitelství v Düsseldorfu. Německá policie údajně už brzy po činu věděla, že podezřelý je v zahraničí.

Žena bydlela vedle stánku, ve kterém Íránec pracoval. Muž jí napsal špatnou němčinou dopis, aby přestala blokovat jeho telefonní číslo. „Každá sekunda bez tebe je pro mne peklem.“ Dopis zakončil slovy: „Mám tě moc rád – pitomec Alí.“ Policie z důvodu vyšetřování zprávu hned nezveřejnila. Španělská policie mezitím lokalizovala přesné místo pobytu muže, na něhož byl minulý týden vydán mezinárodní zatykač.

  • Původní zdroj ZDE

Muž, kterému byl přiznán status uprchlíka, v minulosti nebyl soudně trestaný. Do Německa údajně přišel v roce 2001 a v zemi žije také jeho osm bratrů. Ve středu ve 13:30 SELČ muže zadrželi španělští policisté v Seville.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…