Společnost spravující bývalé byty OKD se prodává

21.12.2019 7:54

Společnost Residomo, vlastnící více než 43 tisíc bytů na severu Moravy a ve Slezsku, je na prodej. Píše to server Novinky.cz.

Společnost spravující bývalé byty OKD se prodává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Panelový dům

Residomo je společnost, která spravuje bývalé byty těžební firmy OKD, později Byty RPG. Stávajícími majiteli jsou investiční fondy Blackstone a Round Hill Capital. Zájem o byty mají nyní jen zahraniční fondy.

„Zaznamenali jsme zájem velkých evropských firem na poli nájemního bydlení. Důvodem je zvýšený zájem investorů o region střední a východní Evropy a Residomo je zajímavá firma,“ uvedla k tomu mluvčí Residoma Kateřina Piechowicz.

Nájemníci, kteří v bytech žijí, se prý nemusí bát. I kdyby se změnil vlastník, nájemní vztahy zůstanou stejné.  Jde o více než 90 tisíc lidí. 

Koupě Residoma by podle serveru mohla přijít až na desítky miliard korun. Předseda Sdružení nájemníků BYTYOKD.cz Roman Macháček se obává, aby nový majitel nezačal následně rozprodávat byty za tržní ceny.  

 

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…