Sputnik nemá smysl tlačit, tvrdil Prymula v televizi. Máme prý dost jiných vakcín

21.03.2021 16:44

Poradce prezidenta Miloše Zemana Roman Prymula dal v neděli před kamerami jasně najevo, že nemá smysl tlačit na očkování ruskou vakcínou Sputnik v Česku. Prezident Miloš Zeman přitom volá po odvolání ministra zdravotnictví za hnutí ANO Jana Blatného, protože ten odmítá Sputnik vpustit do Česka před tím, než bude schválený Evropskou lékovou agenturou.

Sputnik nemá smysl tlačit, tvrdil Prymula v televizi. Máme prý dost jiných vakcín
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Roman Prymula.

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz poznamenal, že ministr zdravotnictví Jan Blatný musí skončit ve funkci, protože podle prezidenta nese odpovědnost za stovky mrtvých občanů týden co týden, když by jim mohl pomoct, pokud by do Česka vpustil ruskou vakcínu Sputnik.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný dává najevo, že proti ruské vakcíně Sputnik nic nemá, jen trvá na tom, aby byla tato vakcína schválena Evropskou lékovou agenturou, která schvalovala i další vakcíny jako Pfizer či Moderna. Ministr zkrátka trvá na tom, aby Sputnik prošel stejnou kontrolou jako všechny ostatní vakcíny.

Prymula v neděli po poledni v Otázkách Václava Moravce prohlásil, že nemá smysl tlačit na očkování Sputnikem, protože brzy budeme mít v Česku dostatek jiných vakcín.

„Už nám to nepomůže. Čistě technicky to mělo smysl před měsícem. Pokud se to posune ještě o měsíc, tak už to má smysl nulový, protože budeme mít jiné vakcíny,“ prohlásil.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…