Sračky. Zajímavé vyjádření k nařčení, že Rusové ovlivnili volby v USA

14.12.2016 10:45

Americké tajné služby přišly s hodně drsným obviněním směrem ke svým protějškům v Moskvě. Ruské tajné služby prý ovlivňovaly prezidentské volby v USA ve prospěch Donalda Trumpa. S informací přišla CIA, velmi rychle se jí chytla řada amerických politiků včetně odcházejícího prezidenta Baracka Obamy.

Sračky. Zajímavé vyjádření k nařčení, že Rusové ovlivnili volby v USA
Foto: commons.wikimedia.org
Popisek: Julian Assange

Ten považuje ruské zásahy do amerických voleb za prokázaný fakt a z televize burcoval národ, aby si uvědomil, jaké výzvě čelí. „Vidím velmi jasné vztahy mezi pracovníky kampaně zvoleného prezidenta a Rusy, a také to, že mají na celou řadu otázek stejný pohled,“ zaútočil na Donalda Trumpa.

Bývalý britský velvyslanec v Uzbekistánu Craig Murray, který je považován za zdroj blízký Julianu Assangovi, vzkázal, že odhalení CIA o podílu Ruska na úniku e-mailů jsou „sračky“ (v anglickém originále „bullshit“). „Vím, kdo to vynesl,“ říká Murray. Nejednalo se prý o nikoho z Ruska, ale o zaměstnance kampaně, který se k nim dostal legální cestou. „Bylo to vynesené insiderem, ne hacknuté. To jsou dvě odlišné věci,“ říká pro britský server The Guardian.

Pak dodal, že pokud by byla pravdivá tvrzení CIA, že se jednalo o známého člověka napojeného na Rusko, musela by jej CIA už dávno zatknout.

Samotný Donald Trump prostřednictvím svého týmu upozornil, že lidé, kteří přišli s teorií o hackerském útoku na americké volby, jsou titíž, kteří před několika lety suverénně tvrdili, že Saddám Husajn má zbraně hromadného ničení, aby se pak v Iráku žádné nenašly. „Volby skončily už před dlouhým časem. Teď je čas jít dál a učinit Ameriku znovu velkou,“ vzkázal Trumpův tým za použití jeho volebního hesla.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…