Srpen 68: Vyjádřil se Zdeněk Ondráček

16.08.2018 10:27

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček se na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil v odpovědích čtenářům k srpnu 1968.

Srpen 68: Vyjádřil se Zdeněk Ondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Při svém rezignačním projevu označil Zdeněk Ondráček poslance pravého spektra poslanecké sněmovny za demokratickou žumpu

„Kdo byl strůjcem této invaze? Rusko, Ukrajina nebo máte nějakou vlastní teorii? Souhlasíte s tím, co řekl předseda Filip? Že Rusko hrálo v srpnové invazi do Československa jen malou úlohu, a že hlavní roli sehrála ukrajinská armáda?" zeptal se čtenář.

Anketa

Doporučili byste svému synovi či vnukovi jít sloužit jako voják z povolání, kdyby o to projevil zájem?

12%
88%
hlasovalo: 5683 lidí

„Každý rok říkám to samé, a proto i letos opakuji, že mě historie nezajímá a nevyjadřuji se k ní. Řešme problémy dneška a hleďme do budoucnosti. Problémů máme myslím více než dost,“ poznamenal Ondráček.

Otázky i odpovědi najdete ZDE.

„Podle vaší logiky tedy může kdokoliv říkat, že třeba Česko začalo druhou světovou válku nebo že atomovku na Hirošimu a Nagasaki shodili Rusové a je to tak v pořádku, protože je to minulost a ta se dnes smí vykládat jakkoliv? Nebo jak tomu rozumět? Navíc tady nejde o téma, ale o fakt, že je někdo vysoce postavený schopen naprosto překroutit fakta. Když už, tak má mlčet, ale proto ho lidé asi nevolili. Myslím, že je dobře, že se novináři ptají. Lidé, kteří vás platí ze svých daní, mají podle mě právo znát odpovědi na zásadní otázky,“ rozčílila však čtenáře Ondráčkova odpověď. 

„Děkuji, že čtete mé odpovědi na položené dotazy. Nechápu však, proč ze sebe děláte hlupáka v tom, že nechápete, co jsem v odpovědi sdělil. Neřekl jsem, že se minulost smí vykládat jakkoli, ale že já se k ní nevyjadřuji. Co si Vy o tom myslíte, je mi celkem jedno. Každý máme právo na názor, právo vyjádřit se, ale i odmítnout. Řekl jsem také, že pro mě je důležitější současnost a budoucnost. Myslím, že tak je to u většiny lidí. Jestli si to chcete ověřit, jeďte do měst a obcí, kde mají nyní např. problémy s nedostatkem vody, a ptejte se jich, co je potřeba řešit,“ odvětil Ondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…