Starosta Čižinský chce v Praze co nejméně aut. Uzavírky ulic jsou prý správná cesta

30.11.2019 11:30

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský, člen velké magistrátní koalice za Prahu sobě, chce v hlavním městě zpříjemnit lidem život tím, že důležité části české metropole uzavře autům. V rozhovoru pro Český rozhlas konstatoval, že uzavírky ulic jsou správnou cestou k tomu, aby Praha nebyla celá ucpaná.

Starosta Čižinský chce v Praze co nejméně aut. Uzavírky ulic jsou prý správná cesta
Foto: hns
Popisek: Jan Čižinský

Jan Čižinský je přesvědčen, že pokud některé pražské ulice nebudou automobilům zcela znepřístupněny, lidem se bude v hlavním městě žít hůř a hůř, protože přes zácpy neprojedou ani prostředky městské hromadné dopravy. Příkladem podle něj může být průjezd Smetanovým nábřežím.

Situace pak bude ještě horší, lidé se budou navzájem blokovat. Dostavění vnitřního ani vnějšího okruhu nebude nic znamenat, protože nábřeží jsou už v tuto chvíli, byť nepohodlně, objízdná. To, že se tam tramvaje zpožďují ve špičkách až osm minut, ví každý, kdo tam tramvají jede. Pokud bereme průměry, tak do nich jsou zahrnuty i průjezdy v noci, kdy žádné nejsou, takže čísla klesají. Ale nám jde přeci o hladký průjezd toho statisíce lidí, kteří tam jezdí, a to i ve špičce. Usilujeme o to, aby lidé MHD používali, protože pokud budou používat auta, tak to ucpou ještě víc,“ osvětlil posluchačům své myšlenkové pochody Čižinský.  

Lidé, kteří využívají městskou hromadnou dopravu, mají podle Čižinského nárok na to, aby jezdila přesně.

Starosta pražských Běchovic Ondřej Martan z ODS Čižinskému oponoval, že uzavírky život Pražanů nezlepší. Alespoň ne do doby, než budou hotovy městské okruhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…