Starosta Prahy 8 radí Pirátům: Nejdřív hledat, ověřovat a pak teprve psát

22.07.2021 10:12

Jeden z pirátských příznivců z Prahy 3 osočil na Facebooku ODS Prahy 8, že se pokouší pomocí odboru dopravy změnit plány na využití prostoru pod karlínským Negrelliho viaduktem z podniků pro občany na parkovací místa. Proti tomu se však hrubě ohradil starosta Prahy 8 Ondřej Gros. „Opak je pravdou,“ uvedl Gros.

Starosta Prahy 8 radí Pirátům: Nejdřív hledat, ověřovat a pak teprve psát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8

Anketa

Je nutné nařídit očkování proti covidu-19 v Česku jakožto povinné?

9%
89%
hlasovalo: 18766 lidí
Místní ODS však potvrzuje, že podporuje i nadále původní plány, podle kterým mají být na místě galerie, kavárny a bary.
 
„Je už poměrně známou věcí, že se netrápím každým postem na Facebooku a nerozebírám každý „hejt“, který se tam objeví,“ uvedl starosta Gros. 
 
Nicméně na příspěvek na facebookové stránce Piráti – Praha, ve kterém stálo, že osmičková ODS usiluje o parkování v obloucích rekonstruovaného Negrelliho viaduktu, už prý reagovat musel.
 
„Kdyby zmíněný pirátský nadšenec šířící tuto zjevnou dezinformaci uměl používat „strýčka googla“, snadno by našel náš nápad již z roku 2012, že v obloucích této proslulé památky mají být obchody a kavárny, nikoliv auta. Z toho jsme nikdy neustoupili ani o milimetr,“ říká Gros. 
 
 
Zmínil text na serveru Novinky.cz, kde o Negrelliho viaduktu hovořil tehdejší vedení Prahy 8 v čele s Jiřím Janků a tehdy ještě s místostarostou Ondřejem Grosem. V textu hovořilo o tom, že oblouky by mohly oživit kavárny, galerie nebo různé obchůdky. Ondřej Gros už tehdy Právu uvedl, že si vedení městské části bere za vzor například švýcarský Curych, kde podobné uspořádání léta perfektně funguje.
 
Právě v Curychu žije část Grosovy rodiny, která odešla do exilu po sovětské okupaci v roce 1968. „Jejich viadukt slouží právě tímto způsobem – a i když se v roce 2012 ještě dávno před rekonstrukcí vyjádřila železniční společnost SŽDC k tomuto podnětu zamítavě, dnes již je takové řešení na dosah. Prostě jsme v roce 2012 vykopli nápad, který má naději dolétnout do brány o deset let později. Ale tak to tak chodí, můžete dělat krátkodobé věci na efekt anebo se snažit o opravdový rozvoj, což je někdy práce jdoucí i přes několik volebních období,“ doplňuje Gros. 
 
„Takže, milí Piráti, příště nejdřív hledat, ověřovat a pak teprve psát. Chápu, že i komunální politika je boj, ale veďme jej pokud možno rytířsky,“ vzkazuje místní starosta Pirátům. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…