Steigerwald: Historie ocení Nečase

17.10.2012 10:41

Snahám o očištění ODS se posmívá v MF DNES komentátor Karel Steigerwald. Podle něj je jejich pravicová bigotnost jednak velmi pochybná, a jednak je přivede do politického zapomění. Naopak Nečasova ODS, ochotná hledat kompromisy a pouštět se do reforem schopných projít, prý bude dlouhodobě oceněna.

Steigerwald: Historie ocení Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Drobil

Politici ODS nebyli dvacet let schopní nic udělat se státním socialismem plným přerozdělování a expanze byrokracie. Nesvedl to Klaus a jeho věrní, ani Topolánek s Tluchořem. Navíc se ani jeden z nich nebránil politickému kompromisu.

„Ale právě teď, kdy oranžovo- rudá koalice sahá po moci, objevuje se v ODS koalice pravověrných, kteří budou až do úplného zničení sebe i strany bojovat za čisté pravdy,“ poznamenává komentátor.

Vzhledem k tomu, co jsou tihle rebelové zač, se navíc nedá příliš čekat, že by jim ty principy byly až tak svaté. „Jako už často jsou principy a jejich neporušitelnost jen paravánem, za nímž se vaří obvyklá česká politika- tamto zničit, založit nové, čisté a hlavně naše,“ soudí Steigerwald.

Pokud se rebelům podaří založit nějakou čistou pravicovou stranu, ozdobí podle Steigerwalda politickou scénu bezmocí a rétorikou fanatiků, zatímco ODS je přežije. A nejspíš se za to, co dělá teď, ještě dočká uznání.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…