Štětko! Moravče! Ty lejno! Ty hnise! Ovčáček se topí v nadávkách. Stačilo říct vlastní názor na kauzu Kubera

04.05.2020 21:11

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček na sociální síti sdílel text blogera Václava Stehlíka, kde se píše, že měl být zesnulý předseda Senátu Jaroslav Kubera nucen jet na Tchaj-wan samotnými senátory. Zástupce horní komory Parlamentu by teď dle blogera „mělo trápit svědomí“. Textu si následně všimnul server iDnes.cz a mylně jeho autorství přiřkl Ovčáčkovi. Ten to za něj pořádně schytal. „Jste jen záchodová štětka!“, „Ty komunistické lejno, vlastizrádný hnise!“ padlo v diskusích. Ovčáčka přirovnali i k protektorátnímu ministrovi Emanuelu Moravcovi.

Štětko! Moravče! Ty lejno! Ty hnise! Ovčáček se topí v nadávkách. Stačilo říct vlastní názor na kauzu Kubera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí
Ovčáček na sociální síti sdílel text blogera Václava Stehlíka. Kde se píše, že: „Senátor Jaroslav Kubera a pozdější předseda Senátu byl v celku slušný člověk, proto je mi líto, co se po jeho smrti děje. A je to k jeho památce neuctivé.“

Dále Stehlík přikládá tvrzení, že Kubera „problém s cestou na Tchaj-wan skutečně intenzivně řešil“ a „ti samí senátoři, kteří kritizovali Hrad, na něj tlačili, aby jel na Tchaj-wan“.

Kubera tak podle blogera měl v záměru odjet na Tchaj-wan, jen kvůli podpoře tohoto kroku ze strany ostatních senátorů, které potřeboval, aby ho podpořili na podzim po doplňujících volbách do Senátu v obhájení jeho mandátu předsedy. 

Text se opřel i do médií, jelikož ta měla vytvářet také tlak na Kuberu, který se „nerad součástí mediální kampaně a jejím nástrojem“.

Senátoři prý z Kubery „mohli sejmout odpovědnost za cestu a jet tam jako výbor nebo skupina, to se však nestalo a oni ho hnali dále do bitvy, která nemohla mít vítěze“. „Doufám, že výše uvedené senátory trápí svědomí,“ píše bloger v textu, jenž byl sdílen hradním mluvčím.

Právě tohoto textu se chopil server iDnes.cz a nesprávně interpretoval, že je jeho autorem Ovčáček a nikoli Stehlík. „Nutili Kuberu na Tchaj-wan. Doufám, že senátory trápí svědomí, píše Ovčáček,“ tvrdilo se na titulní straně serveru.

Právě tato chyba serveru následně dostala mnohé diskutující do varu a v diskuzi pod článkem se rozpoutalo peklo.

Diskutující Štěpán Doležal pro Ovčáčka doporučuje „výchovný políček“. „Toto už je na výchovný políček ala Macek vs. Rath, nejlépe od příbuzných pana Kubery. Neskutečné co si toto ulhané individuum dovoluje,“ napsal.

Uživatel Martin Sykora text zase označil za odporný a poznamenal: „Ovčáček + Zeman jsou opravdu odporná stvoření.“

A Martin Kovář zase rozepsal jistou problematiku: „Člověk koukne na (hradního kancléře) Mynáře a chce se mu zvracet, tak se obráti, aby to vydýchal, a on tam Ovčáček – pak už to nejde udržet.“

Podobných příspěvků se vyrojilo opravdu velké množství a Ovčáček se rozhodl na ně zareagovat. „Z výzkumných důvodů je zajímavé číst si nenávistné příspěvky pod článkem, včetně vyhrožování násilím,“ poznamenal na Twitteru.

A pozastavil se též nad tím, proč byl serverem označen na autora textu. „Pozoruhodné pak je, že jsem při zveřejnění textu uvedl, že nejsem autorem, ale iDnes ho ze mě udělal. A takhle si tu žijeme!“ napsal.

Ani na Twitteru však s větším pochopením nepochodil a slízl opět ostrou porci kritiky.

„Jsi odporný prase. Svědomí tě dožene,“ zaznělo v komentáři od uživatele Rudá Bída.

Ovčáček byl dokonce přirovnán k protektorátnímu ministrovi Emanuelu Moravcovi. „Emanuel Moravec měl alespoň dostatek sebereflexe a zastřelil se,“ píše se v jiném velmi ostrém příspěvku.

„Patologická sedlina společnosti je stále stejná. Velmi podobně slovníkem i obsahem vypadají nenávistné zprávy, kterých jsem terčem už celé roky,“ připojil posléze Ovčáček k lavině komentářů a nasdílel jeden z výhružných textů adresovaný spisovateli Karlu Čapkovi z období po Mnichovské dohodě.

Tím si ale Ovčáček znovu jen naběhl k další kritice. „To je tak, když si myslíte, že jste Karel Čapek, ale jste jen záchodová štětka,“ mohl se dočíst.

„Vy jste fakt ubožák, přirovnávat se ke Karlu Čapkovi,“ připojil se další komentující.

A nebyla nouze ani o delší přirovnání: „Ty komunistické lejno, vlastizrádný hnise – jakým právem se takový odpad přirovnává ke Karlu Čapkovi? Ty jsi hovado, kterému není na této planetě rovno!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…