Stížnost proti stíhání Kocourka byla zamítnuta

29.05.2012 16:31

Státní zastupitelství pro Prahu západ minulý týden zamítlo stížnost bývalého ministra Martina Kocourka (ODS) proti zahájení jeho trestního stíhání. V úterý to potvrdil okresní státní zástupce Ondřej Šmelhaus.

Stížnost proti stíhání Kocourka byla zamítnuta
Foto: Repro ČT
Popisek: Exministr Martin Kocourek na tiskové konferenci

Státní zastupitelství zamítlo Kocourkovi stížnost 25. května. "Zamítnuta byla pro její bezdůvodnost," uvedl Šmelhaus. Bývalý ministr průmyslu Kocourek čelí obvinění, že při rozvodu "odklonil" společně se svou matkou šestnáct milionů korun. Kocourek i jeho matka byli policisty z Prahy - západ obviněni z poškozování věřitele. Oběma tak v případě prokázání viny před soudem hrozí osmileté vězení.

Prověřuje se původ peněz

Kromě "odklonění" peněz policie nadále vyšetřuje původ milionů korun, které Kocourek nepřiznal. Ty by totiž měly pocházet od společnosti Key Investments, která neprůhlednými obchody s nadhodnocenými akciemi připravila o stamiliony korun tři pražské městské části a řadu dalších radnic a institucí.

Firmě Key Investments, napojené na řadu bývalých i současných politiků, svěřily radnice peníze za účelem jejich zhodnocení, místo toho získaly bezcenné akcie Spolku pro chemickou a hutní výrobu, která patří do skupiny Via Chem Group. Tento případ vyšetřuje protikorupční policie a vyšetřování dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…