Sto dnů Dvořáka v ČT: Událostem se daří. O moderátorech ale není jasno

14.01.2012 20:18

Večerní Události sleduje tři měsíce po zvolení nového ředitele České televize Petra Dvořáka v průměru o 200 tisíc více diváků než dříve. Poté, co pořad prošel několika proměnami, si jej večer pustí až 900 tisíc lidí. Kromě o deset minut delší stopáže či prodloužení jednotlivých příspěvků k úspěchu podle Dvořáka přispělo i to, že Událostem předchází místo Večerníčku populárnější pořad Taxík.

Sto dnů Dvořáka v ČT: Událostem se daří. O moderátorech ale není jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Přes úspěch Událostí přiznal někdejší ředitel Novy Dvořák, že řadu věcí konkurenční komerční televizi závidí. Nova má podle něj díky své jasné definici cíle lepší tah na branku. Televize, jejímž primárním zájmem je sledovanost, dokáže podle Dvořáka fungovat daleko efektivněji.

Reforma Událostí však ještě zdaleka nekončí. Hlavní změny by měly přijít na jaře. Spekulace o kompletní výměně moderátorů, po které by ze starého týmu měla v Událostech zůstat pouze Marcela Augustová, označuje Dvořák za spekulaci. Potvrzuje naopak informaci, že od jara budou relaci moderovat pouze dva lidé. Kdo se tohoto prestižního moderátorského tandemu dostane,  přitom Dvořákův tým ještě musí vybrat.

Cenzura? Ale kdepak, jen větší důslednost

Nařčení z toho, že se v televizi rozmáhá cenzura, Dvořák omítá. “Jistý neklid u některých reportérů může být, protože zpravodajství tady fungovalo tak, že mu nikdo nedával jasnou vizi a jasná pravidla. Zdeněk Šámal, nový šéf zpravoajství, který pravidla vyžaduje, vyjadřuje ověřování informací, potvrzování. To je správně,“ uvedl Dvořák v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes.

Právě Šámalův nekompromisní přístup podle něj zapříčinil i podezřelou změnu interpretace pikantní informace, že státní zástupce Libor Grygárek čile komunikuje s lobbistou Romanem Janouškem. Politické tlaky Dvořák naprosto odmítá, stejně jako odmítá sdělit, s kým konkrétně se scházel před tím, než byl do své funkce zvolen.

reklama

autor: qot

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…