Stovky lidí podpořily Kliniku. Mezi nimi Láska či Dienstbier s Valachovou ze spolku Idealisté

07.02.2016 20:41

Autonomní sociální centrum Klinika, které se včera stalo terčem nenávistných útoků, podpořili dnes také sociální demokraté sdružení ve spolku Idealisté.cz.

Stovky lidí podpořily Kliniku. Mezi nimi Láska či Dienstbier s Valachovou ze spolku Idealisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Idealisté jasně odmítají úsilí různých skupin vyhrocovat konflikt násilnou cestou a vyzývají k rychlému nalezení a potrestání pachatelů.

Předseda spolku Radim Hejduk uvedl, že Idealisté dnes na místě podpořili další fungování Kliniky. „Násilné útoky, které mají s největší pravděpodobností na svědomí pravicoví extremisté, jen ukazují na nedostatek argumentů. My musíme násilí odsoudit a odpovědí Kliniky musí být solidarita. Někdo chce své okolí vylepšovat, někdo chce jen bořit. Ale pro boření není v naší společnosti místo,“ řekl Hejduk.

Podpořit Kliniku přišly dnes stovky lidí, mimo jiné i senátor Václav Láska či člen Idealistů a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier. 

„Zákeřný žhářský útok na Kliniku ukázal, kam vede zloba a nenávist. Takové činy jsou v demokratické společnosti naprosto nepřijatelné. Včera večer šel v televizi Schindlerův seznam a z možných asociací mi ještě teď běhá mráz po zádech,“ dodal ministr.

Jeho slova podpořila i další Idealistka, ministryně školství Kateřina Valachová. „Jak už vyjádřil premiér Bohuslav Sobotka – násilí je v každé demokratické zemi nepřípustné. I já útok na sociální centrum Klinika naprosto odsuzuji. Jako matka dvou dětí si nepřeji, aby vyrůstaly ve společnosti, kde se podobné útoky dějí s tichým souhlasem většiny společnosti. Právě proto oceňuji všechny, kteří útoky a radikalizaci společnosti odsoudili,“ řekla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…