Stovky měst vyvěsí o víkendu moravskou vlajku

04.07.2014 13:43

Rekordní počet měst dá pátého července najevo svou příslušnost k historické části našeho území – Moravě. Na svých radnicích vyvěsí moravskou vlajku. Olomouc se k oslavě moravského patriotismu nepřipojí. Dá přednost státnímu svátku.

Stovky měst vyvěsí o víkendu moravskou vlajku
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pochod Moravanů v Brně

Akci organizuje sdružení Moravská národní obec. Vyvěšování moravské vlajky se ve východní části země stává čím dál více populární. Letos se jí zúčastní 930 radnic. O 170 více než loni.

Poprvé vyvěsí moravskou vlajku například v Držovicích na Prostějovsku. Podle starostky Blanky Kolečkářové (STAN) chce radnice podpořit zdravý patriotismus. Souhlas dostala i od koaličních partnerů. „Všichni jsme odtud z Moravy, takže nikdo s tím problém nemá. Jsme na to pyšní, že jsme do toho projektu šli,“ řekla Českému rozhlasu. 

Pátý červenec je v kalendáři tradičně vyhrazen pro oslavu příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. A olomoucký magistrát se rozhodl upřednostnit státní svátek na úkor oslavy moravského patriotismu. „Jde o státní svátek a my samozřejmě – stejně jako v jiných případech – vyvěsíme státní vlajku, která bude před radnicí, a aktivitu Moravské národní obce nepodpoříme,“ uvedla mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…