Strany zoufale nahánějí známé osobnosti. Čtěte, kdo všechno jim dal košem

31.08.2013 11:32

To, že bude předvolební boj ostrý a plný podpásovek, signalizují již první okamžiky po vyhlášení předčasných voleb. Tentokrát se však k tradičnímu vylévání kýblů špíny přidává jeden nový fenomén, totiž vykrádání kandidátek a lákání přeběhlíků.

Strany zoufale nahánějí známé osobnosti. Čtěte, kdo všechno jim dal košem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Čím více se na politické scéně objevuje nových subjektů, tím méně solidních osobností mají k dispozici. Voliče navíc už příliš netáhnou populární tváře, které stejně dříve či později ze hry odstoupí, a dokonce ani lékaři. Okruh potencionálních adeptů na poslanecké posty se tak neustále zužuje.

Naháněčům z nových politických stran a hnutí  musí  v těchto dnech čelit nezkompromitovaní politici, úspěšní starostové či známí novináři. ParlamentníListy.cz mají k dispozici svědectví jednoho z bývalých karlovarských parlamentních poslanců, který si však přál zůstat v anonymitě. „Zatím jsem se ještě definitivně nerozhodl, za který subjekt budu kandidovat, pokud vůbec ano. Navíc jsem v poslední době nabyl dojmu, že jsem sledován. Sešel jsem se na chvíli s panem Babišem a za pár minut jsem měl vzteklé telefonáty a maily od konkurence,“ svěřil se nám.

Každá strana má svého Kalouska...

„Jsem z politiky dost znechucen. Jednal jsem v podstatě se zástupci všech nových stran a mám pocit, že se potýkají se stejnými problémy, ne-li horšími, jako ty tradiční. Babišovi odstoupilo celé bývalé vedení jeho strany, zdůvodňují to tím, že se k zaměstnancům chová jako despota. Mě do jeho ANO 2011 také lákali, přiznám se, že jsem o nabídce vážně uvažoval. Nejbližší je mi ale TOP 09, jenže lidé mi říkají, že to nemám dělat kvůli Kalouskovi. To máte těžké. Když o tom tak přemýšlím, docházím k závěru, že každá strana má toho svého Kalouska,“ přemítá.

Jak se nám podařilo zjistit, ANO 2011 se údajně zajímá také o populárního žokeje Josefa Váňu, který má s Babišem velmi dobré vztahy, nebo bývalou  poslankyni  Janu Suchou. Ta má za sebou v krátké době poměrně pestrou kariéru. Do Parlamentu se nečekaně probojovala za Věci veřejné, posléze přestoupila k LIDEM, její členství však ukončil fakt, že nezaplatila členské příspěvky.

Bitva na kandidátkách
   
Rozkol v Babišově ANO 2011 potvrzuje i fakt, že na svoji funkci rezignoval karlovarský předseda Jan Hammer. Snažili jsme získat bližší informace od nového vedení krajské organizace strany v Karlových Varech. Předseda Roman Procházka nám však slíbil odpovědi na naše otázky až příští týden.

Podobně napjatá je kvůli kandidátkám situace i v jiných stranách. V tichosti se odehrává tvrdý boj například v TOP O9, kde se překvapivě dostal na první místo relativně málo známý Roman Maleček. Mnohé otazníky vyvolává také karlovarská kandidátka ČSSD. Lídrem je sice dosavadní hejtman Josef Novotný, ten ale v případě svého pravděpodobného zvolení nebude smět zastávat dále funkci hejtmana. Sám to ParlamentnímListům.cz potvrdil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…