Strašné. 475 mrtvých dnes jen v Itálii! Německo a Španělsko zaplaveno novými případy. Evropa v problémech

18.03.2020 21:52

Počet lidí nakažených koronavirem v evropských zemích dál strmě stoupá. Itálie za poslední den potvrdila 4 207 nových případů nákazy, špatně si stojí i Španělsko s 2 920 nově nakaženými a Německo, které hlásí 2 789 nových případů. Denní vývoj současné epidemie ukázal server Worldometers.info.

Strašné. 475 mrtvých dnes jen v Itálii! Německo a Španělsko zaplaveno novými případy. Evropa v problémech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Od úterý je pro cestující v pražské mhd rouška zakrývající ústa a nos povinná. Ovšem i venku ji většina obyvatel nosit začala

Jen za poslední den je v Itálii 4 207 potvrzených nových případů nákazy koronavirem. Počet mrtvých v Itálii kvůli nemoci způsobené novým koronavirem vzrostl za poslední den o 475 na 2 978. Jde tak o nejvyšší dosud zaznamenaný denní nárůst. Aktuálně je v zemi celkem 35 713 infikovaných lidí.

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí

Hrozivý nárůst nakažených lidí hlásí i Německo. V zemi je 12 156 nakažených lidí, za poslední den přibylo 2 789 nově nakažených lidí. Nemoci podlehli od včerejšího dne dva lidé, celkem jich zemřelo 28.

Vysoký nárůst je i ve Španělsku, zde je celkem 14 746 infikovaných lidí, za den jich přibylo 2 920. Počet mrtvých v zemi kvůli nemoci způsobené novým koronavirem vzrostl za 24 hodin o 105 na 638.

Ve Francii je celkový počet nakažených 9 134, nárůst z úterý na středu je 1 404 nově potvrzených případů. Země oproti úterku hlásí 51procentní nárůst obětí nového typu koronaviru. Jejich počet stoupl o 89 na 264.

V Nizozemsku je ve srovnání se včerejškem nárůst 346 případů, celkem nakažených lidí novým typem koronaviru je tak 2 051. Počet mrtvých vzrostl za poslední hodiny o 15 na 58.

Celkový počet infikovaných v Rakousku je 1 646, během posledního dne přibylo 314. Nemoci zde podlehli celkem čtyři lidé. Od včerejšího dne nemá Rakousko novou oběť.

Za středu se počet nakažených zvýšil i v Belgii, a to o 243 na 1 486. Počet obětí stoupl na 14, tedy o čtyři více, než bylo v zemi den před tím.

Švédsko má 96 nově nakažených za posledních 24 hodin, celkový počet infikovaných lidí je 1 292. Na deset dnes vzrostl počet lidí, kteří ve Švédsku podlehli nemoci způsobené novým typem koronaviru. Bilance obětí se tak od úterý zvýšila o dva.

Stovky nových případů hlásí i Portugalsko, počet nakažených je zde 642, během posledního dne jich je o 192 více. Koronaviru tu podlehli celkem dva lidi, z nichž jeden z nich přibyl právě dnes.

V Česku počet lidí nakažených koronavirem stoupl na 522, za poslední den je zde o 88 více infikovaných lidí. Padesát jich je podle premiéra hospitalizováno v nemocnicích. Pět lidí je ve vážném stavu. V Česku se z nemoci způsobené novým koronavirem vyléčili první tři lidé.

Počet lidí nakažených koronavirem na světě překonal hranici 200 tisíc. Přesný vývoj v číslech můžete každý den sledovat na https://www.worldometers.info/coronavirus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…