Středočeské zastupitelství prověří podjatost žalobce v kauze Rath

04.06.2012 20:53

Krajské státní zastupitelství Středočeského kraje prověří, zda dozorující žalobce v kauze exhejtmana Davida Ratha Petr Jirát není podjatý. Informuje o tom Aktuálně.cz. Jirát dnes serveru iDnes.cz řekl, že se podjatý necítí.

Středočeské zastupitelství prověří podjatost žalobce v kauze Rath
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

"Nejdříve je nutné se seznámit s případem, pak teprve můžu posuzovat, zda tam nějaká informace je, nebo není," řekl Aktuálně.cz krajský státní zástupce Martin Staněk.

Server Lidovky.cz v neděli uvedl, že Jirátův bratr Václav zastupuje společnost Energie stavební a báňská, na níž detektivové narazili, když rozkrývali údajné manipulace při výběrovém řízení na opravu buštěhradského zámku. Jirát ale podle svých slov nemá důvod k obavám, že by jeho příbuzenská vazba na bratra advokáta mohla komplikovat případ a ohrozit jeho nestrannost.

Kauzu předala ústecká státní zástupkyně Lenka Bradáčová středočeským žalobcům v pátek. Nejpřísněji postižitelný trestný čin v případu se totiž podle ní stal v Rudné ve středních Čechách, kde Rath údajně přijal úplatek za zmanipulovanou zakázku týkající se opravy buštěhradského zámku. Proti dozoru ústeckého státního zastupitelství se již dříve ohradili poslancovi obhájci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…