Středočeský kraj chce pomoci s financováním školních obědů. Zapojí peníze z Unie

05.05.2021 9:44

Stejně jako v předchozích letech středočeští zastupitelé schválili zapojení kraje do projektového záměru Obědy do škol. Podle předpokladů bude do projektu zapojeno celkem 1 340 dětí. „Zaplacení oběda je přímou podporou dětí ze sociálně slabých rodin ve věku 3 až 15 let, které by si jinak školní stravování nemohly dovolit,“ řekl náměstek hejtmanky Peckové a její stranický kolega Věslav Michalik (STAN).

Středočeský kraj chce pomoci s financováním školních obědů. Zapojí peníze z Unie
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

Anketa

Komu víc věříte?

hlasovalo: 14811 lidí
V novém školním roce se do plánu zapojí celkem 188 mateřských a základních škol včetně gymnázií a 14 školních jídelen. „Z toho partnerskou organizací pro kraj je 146 škol a gymnázií a 14 jídelen. Některé školy a školní jídelny jako samostatné subjekty zastřešují zapojení více škol najednou. Není to malý počet. Naopak se ukazuje, že opětovné využití projektu a pomoc dětem a žákům, jejichž rodiny se ocitly v nouzi, má smysl,“ dodal náměstek.

Peníze za obědy nebude kraj platit přímo ze svého rozpočtu. Budou financovány z evropských peněz a ze státního rozpočtu.

„Bude-li naše projektová žádost schválena, pak poskytnutá dotace představuje 100 procent způsobilých výdajů, které budou z 85 procent hrazeny z prostředků Fondu evropské pomoci nejchudším osobám a z 15 procent ze státního rozpočtu,“ upřesnil Michalik s tím, že výše finančních prostředků, které by měly být krajským školám poskytnuty, činí 6,79 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…