Střídáme hlavní hygieničku. Bude to řídit dáma z Ostravy, ohlásil Babiš

04.03.2021 18:39

Hlavní hygieničku Jarmilu Rážovou na jejím postu v polovině března vystřídá ředitelka moravskoslezské krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová, oznámil premiér Andrej Babiš (ANO), píše o tom server Aktuálně.cz.

Střídáme hlavní hygieničku. Bude to řídit dáma z Ostravy, ohlásil Babiš
Foto: archiv KHS
Popisek: Pavla Svrčinová ještě jako ředitelka krajské hygieny v Ostravě

Svrčinová bude jako nová hlavní hygienička zároveň náměstkyní ministra zdravotnictví. S Janem Blatným (za ANO) se prý již setkala, výsledek schůzky ale nechtěla komentovat. Připomněla, že o místo hlavní hygieničky se ucházela už v minulosti. Kvůli novému služebnímu zákonu jí ale nebyla jako dostatečná kvalifikace uznána předchozí práce pro Evropskou komisi, kde dělala audity pro kontrolní systémy bezpečnosti potravin.

Kromě řízení krajské hygieny působí Svrčinová na lékařské fakultě v Ostravě. Loni v červenci ji tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) vyzval, aby zvážila pokračování ve funkci kvůli podle něj nezvládnuté komunikaci o zpřísnění protiepidemických opatření v Moravskoslezském kraji. „Pan ministr mě vyzvat může, tak ať mě odvolá,“ reagovala tehdy Svrčinová.

Původní zdroj ZDE.

Premiér Andrej Babiš (ANO) o víkendu vyjádřil nespokojenost s prací některých vysokých úředníků Ministerstva zdravotnictví v době sílící epidemie koronaviru. Blatný podle něj kolem sebe nemá dostatek dobrých úředníků. Na ministerstvu je podle premiéra řada lidí, kteří jsou nekompetentní, Blatný by měl ministerstvo posílit. „Kde je hlavní hygienička?“ řekl mimo jiné Babiš.

Komentátor Hospodářských novin uvítal novou hlavní hygieničku prohlídkou jejího facebookového profilu a následnou svéráznou poznámkou o „protektorátní hygieničce“.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…