Studenti brněnských vysokých škol vyjdou na pochod proti reformě

28.02.2012 6:30

Studenti brněnských univerzit dnes vyjdou na protestní pochod proti navrhované reformě vysokých škol. Organizátoři očekávají účast stovek lidí, kteří nesouhlasí s plány ministra školství Josefa Dobeše (VV) a s přístupem vlády ke vzdělání obecně. Pochod je součástí takzvaného Týdne neklidu, jehož se účastní studenti ve většině univerzitních měst.

Studenti brněnských vysokých škol vyjdou na pochod proti reformě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Studenti Brnem pochodovali už 1. února, kdy se jich shromáždila asi tisícovka. Tentokrát má pochod jinou trasu. Začne v 16:00 na Malinovského náměstí, studenti půjdou kolem rektorátů Masarykovy univerzity (MU) a Vysokého učení technického k Filozofické fakultě MU, poté k Hudební fakultě Janáčkovy akademie múzických umění a na náměstí Svobody.

Dnešní pochod může krátkodobě zbrzdit dopravu v centru města. Připravují se na něj kvůli tomu policisté i dopravní podnik. Zdržení lze očekávat například na přestupním uzlu Česká, dále na Veveří a v Kounicově ulici.

Studenti i mnozí vysokoškolští učitelé už několik týdnů protestují proti navrhované podobě zákona o vysokých školách a zákona o finanční pomoci studentům. Dobeš v pondělí částečně ustoupil a uvedl, že místo plošného školného navrhne vládě, aby studenti platili víc peněz za překročení délky studia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…