Studenti budou protestovat proti Zemanovi. Promluví i děkan

28.06.2013 15:07

Studenti Filozofické fakulty UK pořádají demonstraci proti vládě, kterou jmenoval prezident Miloš Zeman. Od 17 hodin se účastníci sejdou na hradčanském náměstí, poté se přesunou na Palackého náměstí, kde promluví děkan FF UK Michal Stehlík.

Studenti budou protestovat proti Zemanovi. Promluví i děkan
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Ke shromáždění se připojily i občanské iniciativy Pražské fórum a Inventura demokracie, akci podporuje i nedávno jmenovaný profesor Martin C. Putna, kterého právě Zeman jmenovat nechtěl.

Organizátoři demonstrace vydali prohlášení, v němž vyzývají poslance, aby nedopustili svévolný pokus o posun českého parlamentního ústavního systému směrem k systému prezidentskému.

„Vnímáme, jak během posledních dnů v našem okolí vzrostly obavy o nejzákladnější principy parlamentní demokracie. Jeden člověk podle své libovůle začíná ohýbat něco, o co se opírá celá společnost. Chceme důrazně upozornit na to, že jsou věci, na které nikdo, byť by to byl prezident, nesmí svévolně sahat,“ říká k tomu jeden z organizátorů a spoluautor prohlášení určeného poslancům Robert Roreitner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…