Studenti prý ušetří, vláda už nestihne zavést zápisné

23.02.2013 20:52

Zavést školné či zápisné na vysokých školách se odkládá. Podle slov mluvčí ministerstva školství se nestihne zavést za současné vlády a případná následující s ČSSD v čele zápisné odmítá. Píše server Aktuálně.cz.

Studenti prý ušetří, vláda už nestihne zavést zápisné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

"Je velmi nepravděpodobné, že by k zavedení školného došlo do konce volebního období," uvedla mluvčí ministerstva Bohumila Potočná. A sociální demokraté, kteří by se podle průzkumů postavili do čela vlády příští, zápisné odmítají.

"V tuto chvíli je z časových důvodů jen velmi obtížně představitelné, že by bylo možné stihnout zavést zápisné od příštího akademického roku 2013/2014 i proto, že studenti musejí znát podmínky, za nichž studují, s dostatečným předstihem," vysvětluje současné problémy Potočná.

Pokud se ale v květnu podaří předložit vládě hotovou koncepci změn v oblasti terciárního vzdělávání, může se alespoň začít diskutovat, jak by byly poplatky upraveny.

Tato diskuse ale zřejmě kvůli vyjádřením opozice nebude mít příliš smysl. „ČSSD zásadně odmítá zavedení školného či zápisného na veřejných vysokých školách a ani ho sama nebude zavádět," říká totiž stínový ministr školství Marcel Chládek.

"V žádném případě nepočítáme s jakoukoliv formou školného," hovoří podobně i členka sněmovního školského výboru Vlasta Bohdalová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…