Studium zdarma u ženy omilostněné Klausem: Namočen Bém i miss Kuchařová

24.02.2012 7:45

Máte něco společného s pražským magistrátem? Tak to máte studium na Metropolitní zdarma, mohl by znít slogan z pera ředitelky této Univerzity Anny Benešové.

Studium zdarma u ženy omilostněné Klausem: Namočen Bém i miss Kuchařová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Taťána Kuchařová

Odsouzená ředitelka Vysoké školy, kterou, jak se obávali vyšetřovatelé, omilostnil prezident Václav Klaus, si budovala i jiné kontakty než přátelství s prezidentem a jeho rodinou.

Nejen vlivní pražští magistrátní úředníci, ale i například syn asistentky Pavla Béma a Miss World a v minulosti i přítelkyně Pavla Richtera Taťána Kuchařová měli studium na Metropolitní univerzitě zadarmo. Stejně jako celá další škála synů, asistentek, dětí asistentek a snad i asistentek dětí kdejakého politika a úředníka.

Neušetřili přitom pakatel. Částky, které jim Benešová odpustila, často přesahují výši sto tisíc korun.

Soud na základě této dlouhodobé a impozantní praxe v budování sítě klientelistických vazeb vynesl nad  Annou Benešovou rozsudek: „Dopustila se korupčního jednání, jakožto i vysoce společensky nebezpečného.“

Celý případ však pokračoval problematickou prezidentskou milostí, kdy Anna Benešová byla osvobozena z dvouletého podmíněného trestu. Milost byla údajně udělena proto, že se dotyčná stará o nemocného manžela. Otázkou je, jak by jí v tomto počínání podmíněný trest zabránil.

Záznam o odsouzení za korupci však díky milosti nebude mít ani v trestním rejstříku. Může tedy směle pokračovat v oboru.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…