Summitu G20 si ani nevšimnete, sliboval starosta Hamburku. Teď se potupně omlouvá

09.07.2017 8:57

Hamburský starosta Olaf Scholz se omluvil svým občanům za to, že jim původně sliboval, že si summitu G20 ani nevšimnou. V ulicích se však odehrávaly bouřlivé protesty, policie musela nasadit i vodní děla a slzný plyn. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Summitu G20 si ani nevšimnete, sliboval starosta Hamburku. Teď se potupně omlouvá
Foto: Vít Hassan
Popisek: První den summitu G20. Potyčky s policií gradují

Střety demonstrantů s policií pokračovaly i v noci na neděli, kdy policie opět musela zasáhnout vodními děly a slzným plynem. Vrcholná schůzka státníků zemí G20 přitom včera skončila. Násilí v ulicích přitom hamburští občané zažívali několik dní, kdy levicoví radikálové rabovali obchody, blokovali příjezdové cesty i útočili na policisty. Celkem bylo zadrženo více než 180 osob.

Starosta Hamburku Olaf Scholz se tak za svá slova před summitem, že občané mohou být v klidu, neboť si vrcholné schůzky ani nevšimnou, stal terčem kritiky. „Zesměšňoval nás, když jsme varovali před nepokoji,“ řekl předseda policejních odborů Rainer Wendt. 

Původní text ZDE.

Scholz se již občanům omluvil, zároveň řekl, že policie dělala, co mohla. Úřady prý situaci nedpocenily, míní. Práci policistů v ulicích pak ocenil i americký prezident Donald Trump.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…