Svědci se u soudu nemohli shodnout, jak Janoušek srazil ženu

17.07.2013 14:10

Žena, kterou podle obžaloby srazil v opilosti lobbista Roman Janoušek, byla poražena levou přední částí vozu. Uvedl to ve středu při hlavním líčení jeden ze svědků Lubomír Havlíček, který incident sledoval zpovzdálí, když kouřil. Většina dosud vyslechnutých svědků přitom tvrdila, že žena byla sražena pravou přední částí vozu. Obžaloba lobbistu viní z ohrožení pod vlivem návykové látky a pokusu o vraždu kvůli tomu, že po předchozí nehodě srazil v opilosti řidičku nabouraného vozu, která s ním chtěla událost řešit.

Svědci se u soudu nemohli shodnout, jak Janoušek srazil ženu
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

"Byla na úrovni řidiče, auto ji odstřelilo doleva," popsal svědek u soudu, jak událost vnímal. "Podle mého názoru řidič porsche věděl, co dělá," odpověděl Havlíček po skončení svého výslechu na dotaz novinářů, zda souhlasí s právní kvalifikací. Jeho kolega Martin Jelínek, který stál vedle něho, ale situaci viděl odlišně. Po nárazu se prý žena svezla po kapotě vozu a spadla přes pravé zrcátko vedle Janouškova vozu. "Dopadla obličejem na zem," podotkl muž.

Náraz hlavou do pravého zrcátka

Podle dalšího ze svědků, Michala Kalouse, který situaci sledoval ze svého vozu, ale Janoušek cizinku srazil pouze pravým zrcátkem. "Jiný kontakt tam nebyl," reagoval na dotaz soudce Tomáše Kubovce, zda se auto nestřetlo se ženou i jinou částí.

"Já, co si absolutně dobře vybavuji, je náraz její hlavy do pravého zrcátka," prohlásila ve středu u soudu další svědkyně zdravotnice. Podle ní byla sražená žena už při pádu s největší pravděpodobností v bezvědomí, protože si nekryla obličej. Měla také vyvrácenou nohu. Sama sražená přitom v úterý vypověděla, že byla v době události na úrovni pravého předního světlometu auta. Víc si prý nepamatuje.

Janoušek v době nehody nadýchal přes dvě promile alkoholu

Incident se stal 23. března loňského roku ve Vyskočilově ulici v Praze 4. Janoušek, kterému policie naměřila při dechové zkoušce přes dvě promile alkoholu, narazil do vozu před sebou. Nehodu však neřešil a jel dál. Po několika desítkách metrů zastavil na světelné křižovatce na červenou. Řidička nabouraného vozu jej ve snaze o incidentu mluvit doběhla a postavila se před Janouškovo auto.

Tehdy jedenapadesátiletá žena vietnamské národnosti se snažila boucháním do kapoty vozu Janouška přimět, aby vystoupil. Lobbista ale dvakrát s autem popojel proti ženě. Když ani poté cestu neuvolnila, Janoušek se podle žalobkyně v okamžiku rozsvícení zeleného světla na semaforech rozjel. Žena v tu chvíli byla v úrovni pravého předního světlometu Janouškova luxusního SUV značky Porsche.

Janoušek se před soudem omluvil. Ženu prý srazil neúmyslně

Podnikatel ženu autem srazil a ujel, podle státní zástupkyně musel vědět, že ji může usmrtit. Způsobil jí otok mozku a několik dalších zranění, což ji podle lékařů ohrožovalo na životě. Žena strávila přibližně měsíc a půl v nemocnici.

Janoušek před soudem v pondělí pouze přečetl své prohlášení. Na otázky soudu i státní zástupkyně odmítl odpovídat. Lobbista uvedl, že ženu nesrazil úmyslně. Omluvil se jí také, své jednání označil za chybu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…