Svobodní se připojují k Landově iniciativě Žlutý špendlík

18.08.2021 17:30 | Ze sítí

Daniel Landa se rozhodl se svojí výzvou objet celou republiku a shánět podporu proti, podle jeho slov, politické zdravotní diktatuře. „Obnovme normální smysluplný život bez nesmyslných plošných uzávěr, dejme právo dětem chodit do školy bez roušek, testů a očkování. Nikdo nesmí být k ničemu z toho nucen,“ vyzval Daniel Landa. K podpoře iniciativy se nyní veřejně přihlásili Svobodní.

Svobodní se připojují k Landově iniciativě Žlutý špendlík
Foto: David Hora
Popisek: U petičního stánku

Ústava v článku 23 hovoří o právu na odpor. „Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“ 
 
A právě tato situaci prý již nastala. „Občané Čech, Moravy a Slezska, sjednoťme se proti politické zdravotní diktatuře. Obnovme normální smysluplný život bez nesmyslných plošných uzávěr, dejme právo dětem chodit do školy bez roušek, testů a očkování. Nikdo nesmí být k ničemu z toho nucen! Vyhoďme vládní překupníky vakcín a testů ze zkorumpovaných sedel. Zabraňme falešným elitám v ponižovaní, omezování a okrádání lidí. Nenechme si šlapat na hlavu! Když selže stát a ochrana práva, Listina základních práv a svobod nám dává právo chránit demokratický právní stát odporem proti jakékoli totalitě a zvůli, včetně totality zdravotní diktatury,“ píše Landa a žádá o využití tohoto práva.  
 
„Buďme připraveni pozvednout se na obranu Ústavy a na odpor,“ dodává. 
 

Anketa

Považujete afghánskou misi (2001-2021) za úspěch Západu?

1%
98%
hlasovalo: 19280 lidí
K iniciativě rozebrané na www.zlutyspendlik.cz se nyní připojili také Svobodní s předsedou Liborem Vondráčkem. 
 
„Občané si v minulosti uvědomili, že ne všechny lidské potřeby umí zajistit jako jednotlivci v dostatečné kvalitě i míře a svěřili část pravomocí včetně monopolu násilí státu. Se státem přitom podepsali tzv. společenskou smlouvu a v České republice její pravidla promítli do základních dokumentů jako je Ústava nebo Listina. Pro případ, že by se stát uchýlil k ignorování těchto pravidel, došlo k rozvratu právního státu a soudy tomu jen bezbranně přihlížely, vyhradili si občané v článku 23 Listiny právo na odpor. Jde o přirozené právo bránit se diktatuře, a nejen nečinně přihlížet zničení Ústavy a poklidného soužití na území České republiky,“ vyjádřili podporu Svobodní. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…