Svobodný Vondráček: Média hlídacími psy hlídacích psů

04.04.2022 16:47 | Ze sítí

Covidovou pandemii vytlačila z veřejného světa válka na Ukrajině. Ukrajinská krize by ale neměla vytlačit z našich hlav zkušenosti, které jsme při pandemie nasbírali a určitě bychom na ně neměli zapomínat. Jednou z těch kyselých zkušeností je poznání rolí médií. „Ty totiž nejsou hlídacím psem vlády, vládních orgánů a demokracie, ale staly se hlídacím psem opozice, faktickému hlídacímu psu demokracie,“ řekl v úvodu svého statusu na facebookovém profilu Svobodných předseda Libor Vondráček.

Svobodný Vondráček: Média hlídacími psy hlídacích psů
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

Svoji tezi ukázal na konkrétním případě Daniela Landy a jeho iniciativy Zlatý špendlík. „Landa vyzval v průběhu poslední vlny pandemie své příznivce, aby se na hygienách dotazovali, jakou činnost vlastně vykonávají a proč se kontrolami v restauracích podílejí na protiústavních krocích místo trasování, vyřizování karantén, tedy kroky, které jsou náplní hygienických stanic a které účinně ochrání obyvatele před covid-19. Oleje do ohně přilili také ministerští úředníci, kteří dokonce uložili podnikatelům v restauracích mít elektronické čtečky, kterými by u svých hostů kontrolovali covid pasy prostřednictvím QR kódů. V reakci na tuto iniciativu se strhla mediální bouře, která lynčovala Daniela Landu,“ připomněl Libor Vondráček období závěru loňského roku, kdy se drtivá většina médií pustila do této občanské iniciativy.
 
Hned v úvodu letošního roku daly Landově aktivitě za pravdu soudy a ministerstva a hygienické stanice začaly postupně zastavovat správní řízení, které zavedly s podnikateli i obyčejnými lidmi ve chvíli, kdy je přistihly v restauracích bez covid pasů. Přestože nezávislé soudy daly Landovi za pravdu a všechna kritizovaná opatření prohlásila za protiprávní, tak nikdo za Danielem Landou nepřišel a neomluvil se mu za jeho ostrakizování, či nepožadoval po vládě veřejnou omluvu či aspoň přiznání, že se chovaly protiprávně a protiústavně a zneužily svého mocenského postavení. 
 
 
„Schválně jsem sledoval veřejnoprávní média, například Českou televizi a její pořad 168 hodin a nezaregistroval jsem ani jednu reportáž, která by se zabývala někým, kdo při kontrolách v restauračních zařízeních zneužil své pravomoci. Stejná veřejnoprávní televize naopak tendenčně zesměšňovala Daniela Landu, který práva českých lidí hájil a poukazoval na vládní zvůli,“ připomněl ve svém facebookovém příspěvku zaujatost České televize předseda Svobodných Libor Vondráček. Nejvýznamnější veřejnoprávní médium tak prý jen potvrdilo svoji nekompetentnost a zaujatost. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…