TOP 09 slaví Den EU. Adamová, Niedermayer a Ženíšek k tomu natočili neuvěřitelné VIDEO s papírovými hvězdami

09.05.2018 17:31

Na začátku května si nepřipomínáme jen konec druhé světové války v Evropě. Připomínáme si také den EU, který je jedním ze symbolů tohoto společenství. Českým občanům to připomněli politici TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, Marek Ženíšek a europoslanec Luděk Niedermayer. Spolu s dalšími devíti kolegy.

TOP 09 slaví Den EU. Adamová, Niedermayer a Ženíšek k tomu natočili neuvěřitelné VIDEO s papírovými hvězdami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

9. května 1950 předstoupil před novináře francouzský ministr zahraničí Robert Schuman a předestřel jim svou vizi mírové Evropy. Evropských států, které spolupracují tak úzce, že je proti jejich zájmům rozpoutávat další světovou válku. Proto je 9. květen označován za Den Evropy. Tady leží jeden z kořenů dnešní EU.

„Rovných 68 let uběhlo od chvíle, kdy byla představena myšlenka mírové spolupráce v Evropě,“ prohlásila Markéta Pekarová Adamová na videu kolujícím po sociální síti Facebook. Hrála jí k tomu Óda na radost. Tato skladba bývá považována za hymnu EU. Když Pekarová Adamová pronášela svá slova, v rukou držela jednu ze žlutých hvězd, které jsou vykresleny na vlajce EU.

„Evropská unie, to jsme i my,“ doplnil svou stranickou kolegyni Marek Ženíšek. „Nenechme si tento unikátní projekt znechutit,“ pokračovala dáma. „A proto oslavte Den Evropy společně s námi,“ požádal spoluobčany europoslanec Luděk Niedermayer.

Poté se k nebi zvedlo dvanáct hvězd symbolizujících právě EU a celé video se chýlilo ke konci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…