Tak levně, pane prezidente? Blesk vrtá do pronájmu na Hradě

17.08.2020 9:54

Restaurace Lví dvůr má nového provozovatele. Píše o tom deník Blesk. Všímá si totiž toho, že smlouvu na provozování restaurace dostala firma, pod kterou spadá pražský Top Hotel. A právě tam slavil prezident Miloš Zeman vítězství ve volbách. Blesk si všímá také nájemného, které bude Lví dvůr platit. Půjde zatím o deset tisíc korun měsíčně.

Tak levně, pane prezidente? Blesk vrtá do pronájmu na Hradě
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Lví dvůr je patrová restaurace s celkovou plochou téměř 900 metrů čtverečních. Výhled z ní směřuje na katedrálu svatého Víta. Pronájem nyní získala firma Top Hotels Group, a to až do konce října 2023. Ze začátku by měla platit nájemné 10 tisíc korun, později 30 a následně 80 tisíc korun měsíčně. Za pronájem vybavení podniku by pak firma měla hradit 20 tisíc měsíčně. Za celou dobu to dělá 2,7 milionu korun.

Blesk však zjistil více - předchozí majitel podobnou sumu hradil na nájmu každoročně. Top Hotels Group však byla jedinou společností, která se do výběrového řízení na pronájem přihlásila. Často obchoduje s Pražským hradem, mimo jiné co se týče cateringových služeb. Pronajímala také prezidentovi Miloši Zemanovi prostory, kde sídlil jeho štáb během obou volebních klání. 

Osmdesátiletý šéf společnosti Vladimír Dohnal byl dokonce s prezidentem Milošem Zemanem v roce 2014 v Číně, stejně jako současný generální ředitel Top Hotelu Radek Dohnal. Jeho jméno figuruje právě na smlouvě o provozování Lvího dvora. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…