Tak to je něco: Kšefty Drábkova Šišky prý mohly financovat TOP 09

04.10.2012 6:56

Kauza softwarových systémů na ministerstvu práce a sociálních věcí, kvůli které vtrhla policie přímo na úřad, aby si odtud odvedla statutárního náměstka Šišku, může mít pro TOP 09 mnohem závažnější důsledky, než konec jednoho z jejich elitních „reformních bouráků,“ ministra Jaromíra Drábka. Policie prý totiž prověřuje informace, že peníze z miliardových zakázek končily ve stranické pokladně TOP 09.

Tak to je něco: Kšefty Drábkova Šišky prý mohly financovat TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Podle zjištění deníku Insider takovou informaci protikorupční policie skutečně prověřuje. „Taková informace je skutečně k dispozici, nyní se prověřuje,“ cituje deník Aktuálně.cz policejní zdroj, obeznámený s vyšetřováním ministerských IT zakázek.

Nejedná se prý přímo o zakázku, kvůli které nyní náměstek Šiška obývá vazební věznici, ale v podezření jsou i jiné tendry. Jméno Vladimíra Šišky je jim prý společné. Konkrétnější však policie být nechce. „Nebudeme specifikovat, jakými směry se při prověřování či vyšetřování našich případů zabýváme,“ uvedl mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. Vzhledem k tomu, že Šiška měl pod palcem téměř všechny IT zakázky se tak nabízí široké pole spekulací.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzennberg však striktně popřel, že by jeho strana byla z ministerských IT zakázek financovaná. „Vylučuji to! Vylučuji!“, uvedl pro deník Insider.     


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…