Také Maláčová si na ministerstvu platila fotografa. Prý proto, že se jejím selfíčkům lidé smáli

04.02.2022 10:11

Poté, co na exministryni financí Alenu Schillerovou (ANO) prasklo, že utratila dva miliony ze státní kasy za chod svého instagramu, ukazuje se, že ani bývalá šéfka resortu práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) nebyla v tomto směru úplně pozadu. I ona měla na ministerstvu svého fotografa a správce sítí, informují o tom Seznam Zprávy.

Také Maláčová si na ministerstvu platila fotografa. Prý proto, že se jejím selfíčkům lidé smáli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Maláčová podobně jako Schillerová na svou obhajobu argumentuje tím, že náplň práce dotyčných zaměstnanců byla širší a poskytovali servis celému ministerstvu. V obou případech už ale fotografové na ministerstvech nepůsobí a úřady se obejdou bez jejich služeb. 
 
Původní text ZDE
 
Maláčová své sociální sítě stejně jako Schillerová také hojně plnila profesionálními fotografiemi. Lidé, kteří spravovali její sociálně sítě, jako je Instagram či Facebook, brali podle vyjádření MPSV tabulkové platy. 
 
„Dříve byl v odboru komunikace zaměstnán na plný úvazek jeden referent, který byl fotografem a kameramanem pro potřeby celého ministerstva. Zařazen byl ve 12. platové třídě, zajišťoval audiovizuální výstupy pro ministryni i celý resort včetně projektů,“ napsala redakci Seznam Zpráv současná mluvčí resortu Eva Davidová. 
 
 
Maláčová také tvrdí, že služby zaměstnanců využívala proto, že byla často kritizovaná, že její fotky na sociálních sítích jsou obyčejná selfíčka nebo amatérsky natočená videa. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…