Televize informovala o ostudě Moniky Babišové. A její manžel si prý chce posvítit na majitelku

28.04.2015 21:19

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se přou kvůli České poště. Státní podnik, který spadá pod Chovancovo ministerstvo, žádá stovky milionů od šéfa státní kasy Babiše na pokrytí některých důležitých, ale ztrátových služeb. Ministr financí, u něhož se často mluví o střetu zájmů, položil otázku, zda se do podobného postavení nedostala poradkyně pošty. Celá věc má ale ještě jeden rozměr, může to souviset se zbožím, které provezla partnerka ministra financí z USA a napoprvé to nepřiznala.

Televize informovala o ostudě Moniky Babišové. A její manžel si prý chce posvítit na majitelku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na besedě v Ostravě byl Andrej Babiš v dobré náladě

Partnerka ministra financí Andreje Babiše Monika Babišová si z cesty do USA přivezla šaty a kabelku, napoprvé ze ně ale nezaplatila clo. Informovala o tom TV Barrandov a ministr financí Andrej Babiš přechází do protiútoku. Klade si prý totiž otázku, zda se ředitelka televize Marcela Hrdá nedostala do střetu zájmů, neboť  bývala též ředitelkou České pošty a i dnes poskytuje vedení státního podniku rady. Pošta přitom žádá stovky milionů korun od Ministerstva financí. Babiš si proto chce celou věc vyjasnit.

Tím však zaskočil ministra vnitra Milana Chovance z ČSSD, pod kterého Česká pošta spadá. Ten se domníval, že všechny problematické body ohledně pošty jsou již dořešeny a dotace hladce projde vládou. Jedna z výhrad, které Babiš předestřel, se týkala i Marcely Hrdé, a ačkoli ministr Chovanec nechtěl zmiňovat žádná konkrétní jména, dal najevo, že v personální rovině nevidí v České poště problémy. Prozrazuje navíc, že již od listopadu má šéf státní kasy 136 stran dokumentu, v němž se podrobně popisuje fungování pošty, a pokud snad měl Andrej Babiš nějaké nejasnosti, mohl se obrátit i na zástupce hnutí ANO v dozorčí radě podniku.

Babiš ale obratem dodává, že nejde jen o Hrdou. „Nejde jen o postavení paní Hrdé, ale o hospodaření a smlouvy České pošty v marketingu, reklamě a ICT za posledních 12 měsíců,“ uvedl Babiš pro Echo24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…