Televizní legenda Saskia Burešová prozradila, co ji dnes nejvíce vadí na ČT

01.05.2023 21:41 | On-line

Legendární česká rozhlasová a televizní moderátorka a hlasatelka Saskia Burešová byla v den svátku speciálním hostem pořadu Interview ČT24. Prozradila, co ji dnes na veřejnoprávní televizi nejvíce vadí, a zavzpomínala na rozdělení Československé republiky, které tehdy oznamovala milionům diváků.

Televizní legenda Saskia Burešová prozradila, co ji dnes nejvíce vadí na ČT
Foto: Youtube
Popisek: Saskia Burešová

Moderátorka Burešová, která má za sebou již 56 let působení v televizi veřejné služby, se úvodem zamyslela, zda by jí vyhovovalo moderování pořadu ve formátu Události na ČT24, bez váhání to odmítla: „Ne, já jsem apolitický typ,“ pousmála se, že si nedokáže představit, že by se vůbec takového konkurzu účastnila.

Zároveň odmítla hodnotit moderátorské výkony těch, kteří Událostmi provázejí: „To já zásadně nedělám, a když, tak chválím. Hodnotím je, ale jen sama pro sebe,“ dodala.

Prozradila, co ji na České televizi dnes nejvíce štve, jsou to moderátoři se špatnou češtinou: „Štve mě, když není dobrý pořad, samozřejmě. Někdy mám pocit, že se moderátoři nevěnují správné výslovnosti a českému jazyku. Nevím, jakou mají přípravu, my ji měli dosti tvrdou,“ uvedla moderátorka legendárního pořadu Kalendárium s tím, že to je ale obecně problém všech moderátorů, ne pouze těch z veřejnoprávní televize.

Burešová také zavzpomínala, jak v přímém přenosu České televize oznamovala rozdělení Československa v roce 1993. „Když to vidím teď, jsem opět nervózní,“ komentovala videozáznam. „Představte si, že jsem přišla na silvestra do služby, nic jsem netušila a v 19. hodin mi zavolali z televize, že budu živě rozdělovat republiku na prvním i druhém programu. Ten pocit té zodpovědnosti, ten byl veliký,“ vzpomněla na rozdělení Československa.

„Trochu mi to vadilo, teď už jsem se s tím smířila, ale pochopitelně mi to vadilo,“ dodala ke svým pocitům z tehdejších politických událostí a rozdělení federace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…